93 ranger stock radio only works full blast - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Forum Arrow Audio & Video Tech

Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2008
Thread Starter

I am: kent hargrove
Join Date: Jun 2008
Location: austin tx
Vehicle: 1993 ford ranger
Posts: 3
Total Props: 0
93 ranger stock radio only works full blast

i have a 1993 ford ranger and thr factory radio cuts in and out at low volumes, but if you turn the volume up all the way it plays fine, with no crackle. i have torn it down several times and dont see anything wrong, no burnt connections or loose wires. could it be a bad solder somewhere? i have found that if you tap around on the insides of it, it play and the cut out.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-08-2008
I am: Chris Whittaker
Join Date: Jan 2006
Location: Piedmont, SC
Vehicle: 2003 Edge 4wd stepside
Posts: 56
Total Props: 0
could be the actual volume ****, also known as a potentiometer. it's weird the way it works but the contacts inside the potentiometer might be separating. if you really want it fixed, find a crapped out one, remove all the solder cleanly, and replace the volume ****.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-13-2008
I am: David Tanasichuk
Join Date: Apr 2008
Location: Marathon, Ontario
Vehicle: 1995 Ford Ranger
Posts: 18
Total Props: 0
or buy a cd player :P
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-24-2008
akjay907's Avatar
I am: Jason Gonzales
Join Date: Jul 2008
Location: Anchorage, Alaska
Vehicle: 1992 Ford Ranger
Posts: 16
Total Props: 0
Originally Posted by skaven View Post
or buy a cd player :P
lol yeah...factory anything sucks
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/C blower only works on full blast, is this a resistor problem? STUPIDHEAD11 General Technical & Electrical 9 12-15-2010 10:14 AM
4x4 only works after battery reset miran587 Drivetrain Tech 10 03-25-2010 11:12 PM
HVAC only works on high 9XLT8 General Technical & Electrical 27 01-26-2009 11:02 AM
having 10 yr old O2 sensors is a blast... dmety87 2.3L & 2.5L I4 Tech 22 09-30-2007 12:03 PM
Went off road, got stuck but had a blast!!!!! Bdt 1967 General Ford Ranger Discussion 16 03-20-2007 02:48 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 04:33 AM.