2000 V6 3.0 Auto ranger... code p0708 has me stumped - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Forum Arrow Drivetrain Tech

Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-26-2011
Thread Starter

I am: n a
Join Date: Jul 2011
Location: taunton, MA
Vehicle: 2000 Ford Ranger 2wd
Posts: 1
Total Props: 0
2000 V6 3.0 Auto ranger... code p0708 has me stumped

I recently picked up a 2000 ranger w/ tranny issues dirt cheap... I had a feeling fuse 13 was going to be blown when I bought it and sure enough it was... popped a new 15amp mini fuse in and tranny works again... well for a bit

Upon driving, O/D light will flash and CEL will eventually pop up, giving me the one and only code of P0708-TRANS RANGE SENSOR every time, fuse does not ever blow again.

Tranny will take a few seconds to catch up before it catches first, then will shift hard into 2nd... Assuming the tranny is in limp mode cause of the code...

I've checked all connectors, cleaned and sprayed, traced wires, found no splits/shorts. COnnected a multimeter to the fuse 13 and unplugged each of the connectors on fuse 13's circuit and noticed no voltage flux/drop...

What do I do? Just buy a new trans range sensor and hope for the best? I knwo these trucks are prone to trans issues/shorts in electrical circuit going to fuse 13 under-hood. Anyone else ever experience just this code... and what was the fix

help would be much appreciated, truck is awesome otherwise!

Last edited by naudlee; 07-26-2011 at 07:39 PM.
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soft brake petal has me stumped 03edge General Technical & Electrical 10 08-18-2013 10:31 AM
01 ranger 3.0 2wd has no power and no code? basspro717 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 08-29-2011 07:00 AM
A/C has me stumped Gunner DOHC - 2.3L Duratec / Mazda L Engines 5 04-15-2011 09:25 PM
This one has me stumped. bunnell4 2.9L & 3.0L V6 Tech 38 11-25-2009 10:24 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 07:52 PM.