Noise from Transmission after Clutch Replacement - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Forum Arrow Drivetrain Tech

Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-30-2011
Thread Starter

I am: Mike Kacer
Join Date: Nov 2011
Location: Minneapolis, MN
Vehicle: 2004 Ford Ranger
Posts: 2
Total Props: 0
Noise from Transmission after Clutch Replacement

First off, I would like to say that I am happy to have found these forums. I am a member of similar forums for my motorcycle and they have been invaluable. Now on to my problem:

I have an '04 4.0 4X4 Ranger with a 5 speed. A week and a half ago a friend and I changed the clutch and slave cylinder and since then there has been noise coming from the transmission. My thought is that the throwout bearing on the new slave is bad, but before I spend another weekend ripping everything apart again, I wanted to get some other thoughts on it.

The noise sounds, well, like a bad bearing. I guess the best description I can give is like a tape in a car tape deck fast forwarding. It is present in neutral or any gear. The only time it goes away is when the clutch pedal is depressed and the truck isn't moving. I have also noticed that the truck shudders a bit here and there while driving at lower speeds (say 30 in 4th gear). I have put about 400 miles on it since the clutch change.

At the same time I changed the transmission fluid and one of the U joints.

Thanks in advance for any insight you guys can give me.

Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission stuck in reverse after clutch slave replacement Intents000 Drivetrain Tech 5 09-28-2011 11:42 PM
Front buffer replacement. (Shock replacement.) Hawklore Suspension Tech 4 01-19-2010 11:03 AM
Loud whining after slave replacement 1997ranger Drivetrain Tech 7 05-31-2009 08:03 PM
Soft Clutch after Clutch and Transmission Repair acleme1 Drivetrain Tech 2 03-09-2009 09:11 PM
Horn not working after steering column replacement. MydnightMyst General Technical & Electrical 5 03-07-2006 12:51 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 05:39 PM.