4x4 help - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums General Forum Arrow General Ford Ranger Discussion

General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-15-2013
Thread Starter

I am: zachary Harrah
Join Date: Dec 2013
Location: scarbro, West Virginia
Vehicle: 1994 Ford Splash
Drive Type: 4x4
Engine: 4.0
Posts: 3
Total Props: 0
Icon4 4x4 help

I posted in another thread but need help ASAP, I have a 1994 ford ranger splash super cab with a 4.0 and manual hubs, I was driving earlier and slid so I got out and locked my hubs upon entering the truck I hit the 4x4 button and nothing happened I tested the control module and all fuses and relays nothing was blown and module worked fine, a new switch is 312.00$ so id like to save a couple hundred if anyone knows of a simple problem to fix this or a bypass method or otherwise please let me know neither the dash indicator or the light beside the button is lighting up!!!
Reply With Quote
+ 0 -
Old 12-17-2013
ccernst's Avatar
I am: Corey Ernst
Join Date: May 2009
Location: Kansas City, MO
Vehicle: 1998 Ford Ranger
Posts: 380
Total Props: 0
bad motor on the transfer switch? I replaced mine a few winters ago with an Advance Auto rebuild. They have a nylon washer in there that acts as a bump-stop...eventually it gets crushed and allows the motor to go too far, which then confuses the control module. When mine went, it'd flash the 4x4 light something like 6 times.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 12-28-2013
I am: david cornelius
Join Date: Dec 2013
Location: eastview ky
Vehicle: 2000 ford ranger
Drive Type: 4x4
Engine: 4.0
Posts: 1
Total Props: 0
I need help w the 4x4 on my 00 ranger. I know it runs off vacuum but I'm not getting vacuum unless I unplug it from under the hood on passenger side. Then have vacuum but still dosent lock in I'm assuming because its unplugged. I've never been able to get these hubs to lock since I bought the trk
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4x4 not engaging, and no "4x4" light rideac1 Drivetrain Tech 27 01-14-2014 02:22 PM
4x4 HI & 4x4 LOW lights flashing Wolf08 Drivetrain Tech 3 06-05-2009 07:26 PM
Transfer case motor. 4x4 problems. 4x4 light blinks 4 times? MDM Drivetrain Tech 8 09-16-2008 10:19 AM
XLT 4x4 vs. XLT 4x4 Off Road??? Fx4wannabe01 General Ford Ranger Discussion 37 03-18-2008 01:03 PM
02 Ranger 4x4 and 08 F350 4x4 megawattmike Member Introductions 24 10-25-2007 04:38 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 07:48 PM.