02 fuse blown after remote start install - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Forum Arrow General Technical & Electrical

General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-28-2011
Thread Starter

I am: Jim c
Join Date: Sep 2011
Location: Chesterfield, Michigan
Vehicle: Ford Ranger
Posts: 5
Total Props: 0
02 fuse blown after remote start install

I took my 02 xlt into a reputable shop (or so I thought) to get a remote start installed on it...Go to pick it up and the blower motor doesn't work and the passenger air bag light is on...I take it back and the guy tells me there must be a loose wire on the steering column that keeps blowing the fuse...He replaces the fuse and all is well untill I use the remote start again and the fuse blows again right when turn the ignition on...Now I've NEVER had this problem before and there actually is no overdrive wire connected because I removed it a while ago b/c it was shorted....My question is WTF did this guy do to my truck and is it permanent???....I'm going there first thing in the morning and having them take the system out and refund my money...I have better things to do with my free time than sit at a shop all f'ng day while somebody hacks my truck up..any info is greatly appreciated
Reply With Quote
+ 0 -
Old 12-28-2011
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
I am: J J
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Vehicle: 2001 Ranger Edge
Posts: 1,179
Total Props: 18
If its blowing fuse 2 (10 AMP) located inside the cab, which also powers the Passengers air bag deactivation switch as well as the backup lamps. I'd say the installer spliced into the wrong wire at some point. Its either blowing the fuse because something is shorting that circuit to ground or its causing a current draw in excess of 10 amps.

Take it back and tell them to have the tech go back over each and every connection he made until they figure it out.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 12-28-2011
Brandon97xlt's Avatar
I am: Brandon Clingaman
Join Date: Sep 2010
Location: Warsaw, Indiana
Vehicle: 1997 Ford Ranger
Posts: 280
Total Props: 5
^ x2
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no parking lights or instrument cluster, fuse blown ratrodford General Technical & Electrical 4 10-19-2009 11:17 PM
Fuse Diagram Need to replace Link Port/Data Port Fuse FRXLT General Technical & Electrical 14 05-25-2009 07:48 PM
04 Fuse box, Fuse raiting and location Midnightrider General Technical & Electrical 3 04-11-2008 11:41 AM
Anyone install remote start? 03XLTRANGER General Ford Ranger Discussion 13 10-12-2007 02:04 PM
Drivers side fuse panel 97 2.3L fuse#2 slot radio_earbug SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 4 03-17-2005 10:49 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 10:54 AM.