Electrical problem? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Forum Arrow General Technical & Electrical

General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2012
olsin6's Avatar
Thread Starter

I am: Joey Olsin
Join Date: Apr 2012
Location: Torrance, CA
Vehicle: 2004 Ford Ranger
Posts: 17
Total Props: 0
Electrical problem?

Okay, well this problem has just recently started and its quite annoying. My truck is an 06 ranger xlt. v6 3.0.

The problem: I'll be driving along minding my own business when all of a sudden some of my dash lights start to go off (theft, oil pressure, check engine all coming on within 4 seconds), then my motor dies? I still have power through out the truck (no dimming lights, etc). Pop it in neutral and starts right up and its fine. It first only started when I might of hit a good size bump or what not, but now its to the point where I am just randomly driving.

I'd like to attempt to find the solution to this problem as its causing a headache.

Battery terminals are tight and clean. Any plug I saw was pulling, check for corrosion then plugged back in. All relays and fuses are good. Any suggestions?
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-07-2012
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
I am: J J
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Vehicle: 2001 Ranger Edge
Posts: 1,179
Total Props: 18
Check the connection where the battery cable connects to the Battery Junction Box.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-10-2012
87xlt's Avatar
I am: Shawn S
Join Date: Jun 2008
Location: In my truck!
Vehicle: 1987 Ford Ranger 2.3L
Posts: 875
Total Props: 0
Check your ground connections too! Bad grounds suck. Ground = black wires.
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-13-2012
Rangerguy's Avatar
I am: Mark .
Join Date: Feb 2008
Location: California
Vehicle: 2001 Ford Ranger
Drive Type: 4x4
Engine: 4.0
Posts: 1,120
Total Props: 0
I would also check for corrosion inside or around your battery cables. Sometimes they can corrode and you can't tell unless you really give it a good visual inspection.
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slight Electrical Problem w. Truck. EdGe_wannabe General Technical & Electrical 9 12-21-2006 10:10 AM
Electrical problem? Hefavitzen 2.3L & 2.5L I4 Tech 5 08-01-2006 01:56 PM
A WIERD electrical problem... HELP! EdGe_wannabe General Technical & Electrical 5 10-01-2005 02:15 AM
Electrical problem/question... HELP! Bob, anybody! rngprerunner General Technical & Electrical 11 09-25-2005 06:57 PM
Problem with electrical ranger024x4 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 7 10-12-2004 03:30 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 02:15 PM.