bogging/ not starting prob! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Engine Forum Arrow 2.3L & 2.5L I4 Tech Arrow SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines

SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2011
95srh's Avatar
Thread Starter

I am: kyle holden
Join Date: May 2011
Location: san jose
Vehicle: 1995 ford ranger xlt
Posts: 38
Total Props: 0
bogging/ not starting prob!

ok i have a 95 xlt 2.3 4cyl lately Ive had a bogging problem on top of a random not wanting to start problem. i have had a few people tell me the motor is going out and a few tell me its a vacum problem. and few tell some random bs! i really need some help here im very close to just getting rid of my truck to the first person with any type of cash. thanks for any suggestions
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-07-2011
Ardy's Avatar
I am: Arthur C
Join Date: Aug 2010
Location: Windsor NS
Vehicle: 1988 Ford Ranger
Posts: 276
Total Props: -1
So it bogs down when under load? And when it doesn't start does it turn off? Have you done a tune up? M
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-07-2011
evilclown312's Avatar
iTrader: (3)
I am: Josh Vickroy
Join Date: Dec 2008
Location: Logan ohio
Vehicle: 2005 Ford Ranger
Posts: 2,772
Total Props: 2
Sounds like the same problem i am having with my 92, that i cant get figured out. Does it rev fine, but as soon as put in gear bog down?
Reply With Quote
+ 0 -
Old 07-07-2011
Dirty Ranger's Avatar
I am: Mike Martin
Join Date: Jan 2011
Location: Ontario, Canada
Vehicle: 2002 Ford Ranger
Posts: 456
Total Props: 0
could it be fuel related as in plugged filter or what not , i had the same problem with an old 305 , on a chevy 1500 , and it was fixed wen i replaced the fuel filter
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STARTING AND ANTI THEFT PROB twrh111 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 0 10-31-2010 12:17 PM
need help! 4wd prob, hubs not locking. j99ranger4x4 General Technical & Electrical 5 09-24-2010 02:00 PM
horrible starting, revs up after starting. smokindmax SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 5 09-01-2009 10:33 AM
Bogging CroCop SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 8 02-20-2006 11:39 AM
Bogging down feeling PhilpotHunter 2.9L & 3.0L V6 Tech 5 10-07-2005 10:32 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 08:48 PM.