Missing at interstate speed - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource
Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiast!

Go Back   Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource Arrow Ranger-Forums Technical Engine Forum Arrow 2.3L & 2.5L I4 Tech Arrow SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines

SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-05-2008
Thread Starter

I am: Jeremiah Purks
Join Date: Oct 2007
Location: Richmond, Virginia
Vehicle: 1990 Ford Ranger
Posts: 2
Total Props: 0
Icon5 Missing at interstate speed

Hey guys. I've got a 90 ranger with a 2.3/5 speed. when i got the truck, it would drop in rpm and lose power. i replaced both coils, plugs, wires, ignition module, IAT sensor, ECT sensor, EVP sensor,EGR valve, thermostat, and MAF sensor.I have also replaced many of the engine harness connectors that were broken or butt connected. all parts are factory ford and motorcraft. it does not lose power & drop in rpm anymore. the truck runs much better now, but still has a miss in it at around 65 to 75 miles an hour. if i downshift into 4th gear, it wont miss, but if i'm in 5th, it starts missing & hesitating. fuel pressure is fine.anyone have any ideas about what the hell is wrong with this damn thing?????
Reply With Quote
+ 0 -
Old 01-05-2008
IamLegend's Avatar
I am: CJ Morgan
Join Date: Dec 2007
Location: Birmingham, AL
Vehicle: 98 Ranger 3.0
Posts: 64
Total Props: 0

Im not sure, but after replacing all those parts what maybe happening is the valves are sticking in the valve guides. You need to pull the heads and ream the guides out and clean the valve stems. I would just send them out for a valve job as long as you had them off. OR it could be the gas your buying....
Reply With Quote
+ 0 -

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5 Speed Auto with Overdrive feels like a 6 speed? patkelly1336 Drivetrain Tech 7 10-06-2012 08:04 PM
Speed sensor plug for a 5-speed manual BlackRanger04 Drivetrain Tech 4 01-04-2011 12:07 AM
missing that honk KARPE General Technical & Electrical 9 01-11-2006 06:35 PM
Rear Brake Parts missing Morph Drivetrain Tech 10 10-30-2005 04:58 PM
Lets play a game.. "Missing Coolant" rngprerunner General Technical & Electrical 10 06-30-2005 07:16 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -6. The time now is 06:23 AM.