2.9L EFI Electronic Advance issue - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-01-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fritz Creek
Posts: 1
Icon5 2.9L EFI Electronic Advance issue

Have a 1986 2.9L fuel injected that idles alright but when you put it in first and actually take her through the gears she misses throughout the entire range and all RPMs (so bad it jerks the truck violently). I have changed plugs, checked distributor, plug wires, and timing, changed fuel filter and checked fuel pressure. Big clue came when i removed the chip that disables the electronic advance (like you're supposed to do when you time the engine) and she drove smooth as can be with no missing (but lacked obvious power due to E-Advance being disabled). What would this likely be...the PCM (EEC-IV), ICM (TFI-IV), or some random sensor.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: C4/BW1350 Advance Adapter Explorer Engine & Drivetrain 2 11-24-2010 03:02 PM
Thanks in advance! dangerranger10 Member Introductions 2 04-16-2010 11:59 AM
Crank position sensor advance? Oh5Edge 2.9L & 3.0L V6 Tech 0 01-10-2008 04:21 PM
Advance cam? BOB 2.9L & 3.0L V6 Tech 30 03-17-2006 10:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:34 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.