Autolite plugs? - Page 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #26  
Old 03-30-2011
PAShooter's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Altoona, PA
Posts: 908
Hmmm Ill have to look at that. Im betting they are original...but hoping they arent haha
Reply With Quote
  #27  
Old 03-30-2011
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: NW Houston, TX
Posts: 24
like this Name:  P1020049.jpg
Views: 126
Size:  102.7 KB
Reply With Quote
  #28  
Old 03-31-2011
Level I Supporter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Durham, NC
Posts: 3,657
Quote:
Originally Posted by PAShooter View Post
Hmmm Ill have to look at that. Im betting they are original...but hoping they arent haha

If they are the original, the plugs in one bank will have a "P" suffix, and a "PG" suffix on the plugs in the other bank.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-03-2011
PAShooter's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Altoona, PA
Posts: 908
Just a little update. We pulled the plugs and it turns out the previous owner put bosch plugs in...the ones with 4 electrodes. I have read that they are terrible in our trucks so im glad their out.

Put in new autolite plugs and wires and its definantly running alot smoother and im hopin to squeeze a mpg or two out of it.

Thanks for the info guys
Reply With Quote
  #30  
Old 04-04-2011
Level I Supporter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Durham, NC
Posts: 3,657
Quote:
Originally Posted by PAShooter View Post
Just a little update. We pulled the plugs and it turns out the previous owner put bosch plugs in...the ones with 4 electrodes. I have read that they are terrible in our trucks so im glad their out.

Put in new autolite plugs and wires and its definantly running alot smoother and im hopin to squeeze a mpg or two out of it.

Thanks for the info guys
Thanks for the update! I'm sure it's running better getting rid of the Bosch plugs. When I got my Ranger, it only had 36K miles on it, and it had a misfire.
The previous owner had installed Bosch, and they were the reason for the misfire!
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Denso Platinum TT Spark Plugs / Autolite Professional Wires nross 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 8 01-17-2010 06:10 PM
Spark Plugs... Autolite quick question nross 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 5 11-29-2009 11:55 AM
Are Autolite Plats still #1? NVRDONE 2.3L & 2.5L I4 Tech 15 09-01-2009 12:47 PM
autolite plugs? rondog 2.9L & 3.0L V6 Tech 17 10-22-2007 03:07 PM
Does Autolite = Motorcraft? tlink211 2.3L & 2.5L I4 Tech 4 08-09-2007 07:11 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 06:36 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.