CEL help? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-07-2006
red_fx2's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: lakeland, fl
Posts: 32
CEL help?

P0172-system too rich (bank 2)
P0174-system too lean (bank 1)

not really sure what this means could be it a sensor or somthig
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2006
got-dirty's Avatar
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Sliding in the skreets
Posts: 3,829
maybe o2's
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2006
red_fx2's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: lakeland, fl
Posts: 32
k
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2006
rebel3.0's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Yarmouth Nova Scotia
Posts: 68
Thats what im thinking. Better find out for sure. With your o2s gone shes gonna drink gas like crazy!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2006
red_fx2's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: lakeland, fl
Posts: 32
ya she drinks the gas alright
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2006
SHOman86's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Lakeland, Fl
Posts: 2,469
thats cause ur also double lifted on 35s with the wrong gearing lol
Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2006
red_fx2's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: lakeland, fl
Posts: 32
didnt drink as much gas before the light came on.. came on right after the truck started to run a little hot the last time i was at rancho
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2006
n3elz's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Kennett Square, PA
Posts: 10,620
Likely 02 sensors or a strange fuel control problem. With one side running rich and the other lean, that's pretty strange.

Bob will probably have a more detailed response. It's not likely to be the MAF, as it affects both sides equally and in the same direction generally. It can be O2 sensors, injectors, PCM, ignition and so on that cause that. If you're not getting misfire codes, that's probably pointing to the 02 sensors I think.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-08-2006
WhiteRabbit22's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nawlins
Posts: 401
I would suspect the O2 sensors on one of the exhaust manifolds. Check em both or just replace em both. It's prolly a good idea anyway.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL Bank 1 and 2 lean p0171 p0174 HELP PLEASE bryanjints 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 21 12-19-2009 12:39 PM
Need help with 1996 2.3L CEL problem USMCWHITENER SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 5 08-18-2009 11:32 PM
Need help... CEL P0455... What could it be? Ideas? rngprerunner General Ford Ranger Discussion 5 06-30-2008 09:06 AM
Ranger running like crap/ cel on. HELP! pushnf8 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 9 09-24-2006 04:23 PM
CEL distress.. Help please! NHBubba_Revisited 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 42 05-04-2005 01:19 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:13 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.