No power at startup - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-13-2009
nbro3232's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nokomis, FL / Tallahassee
Posts: 784
No power at startup

Recently, when I first start up my truck I have to rev it to about 3000 rpm to get it moving. If I wait about a minute or more it will be normal. This only happens when the engine is cold.

Anyone have any clue what could be causing this power loss? Once I start driving it, it's fine.

Its a 2000 3.0L flex fuel
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2009
RedRanger91XLT's Avatar
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Woodbridge, VA
Posts: 316
Is it a 5 speed or auto?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
funny idle, startup weird, and transfer case, under warranty..help erock 2.9L & 3.0L V6 Tech 2 11-17-2006 07:04 PM
E fan coming on at startup (cold)? winks General Technical & Electrical 25 09-23-2006 12:20 PM
Smoking on cold startup Justin R General Ford Ranger Discussion 12 07-22-2006 02:34 PM
chatter noise at startup. zabeard 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 32 01-12-2006 06:44 AM
On Startup When It's Cold eXtremePC General Technical & Electrical 15 12-30-2004 03:57 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.