I've tried all I know and still have a misfire! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


4.0L OHV & SOHC V6 Tech General discussion of 4.0L OHV and SOHC V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-09-2016
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: Cedarville, OH
Posts: 2
Icon4 I've tried all I know and still have a misfire!

My 4.0 V6 sounds like it's running fine upon start up, but after it warms up it sure seems as though it has a misfire or major hiccup. I replaced the coil pack, the wires, 6 spark plugs, cleaned the MAF sensor and listened to the injectors with a stethoscope. I changed the oil and added Engine Restore with the new oil. The engine starts up, no abnormal engine noise and all systems appear to be working until it warms up. The check engine light comes on and then starts flashing. I am at my whits end...any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2016
Just Pete's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Cullman, AL
Posts: 65
What codes aer you getting?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2016
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Location: Cedarville, OH
Posts: 2
Tried all I know

The first time around, I got two banks running lean and one or two misfiring cylinders. I did all the above work and then reset the codes. When I started the truck, cold, it ran perfect until it warmed up and then it started skipping and running rough (put, put, put out the muffler). I took it to a garage who then took it to another garage and did not tell me the codes, except that they said two spark plugs were bad. I had all new spark plugs put in and it's still running rough. I'm at my whits end. I'll probably focus on the O2 sensors next.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2016
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: talbott,tn
Posts: 1
my 99 ranger is doing the same thing.My mechanic has tries everything in the book but it still shows miss on #2 & #3 cylinders. He has tested compression,plugs and wires,smoke tested it,replaced coil.He said he's done just about all he knows to do. I hope somebody out there has some kind of solution for both of us.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anyone still still using halogen bulbs here check out this harness cheese_man General Technical & Electrical 4 12-29-2013 11:02 PM
2.3 no spark tried it all ? homer42 SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 0 10-24-2009 08:53 PM
2003 3.0L - To Those Who Still Have Fan Clutches & Have Replaced Yours Already (pics) HELMUT RONER 2.9L & 3.0L V6 Tech 41 06-21-2009 08:03 PM
want to know conversion tried conversion calcs already aford89 Wheels & Tires Semi-Tech 17 03-29-2009 02:09 AM
I Know We All Have Rangers But What Else Do You Have? Bart68 General Ford Ranger Discussion 65 11-04-2007 11:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 01:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.