AVHP4200 DVD plays only audio not video - Page 2 - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #26  
Old 07-27-2010
Tys 4x4 FTW's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 6,575
Well tried it with a switch and it does the same thing. When I turn the ground off it goes to the error screen about not driving and watching movies. Idfk! Haha
Reply With Quote
  #27  
Old 07-27-2010
Tys 4x4 FTW's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 6,575
Ahh got it!! Sneaky bastard lol. When you input a background from a flash drive and set the background while you're in the USB mode it defaults to the pic you saved for a custom background instead of showing what's on the USB or DVD. Haha got it! Too lazy to put the relay back in :p
Reply With Quote
  #28  
Old 07-27-2010
Tys 4x4 FTW's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 6,575
plus the switch might be a good thing to have...

me and a friend or two and/or my gf drive to cali every month almost. and we always watch movies. if theres ever any chance the officer questions whether we were watching a movie while driving i can just flip the switch and show him that it certainly does not function whilst traveling down the interstate :)
Reply With Quote
  #29  
Old 07-27-2010
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
There ya go. I'm picking an iPad up next week, just need to figure out how to mount it in the truck now. 10" screen ftw!
Reply With Quote
  #30  
Old 07-27-2010
Tys 4x4 FTW's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 6,575
That'll be badass man!
Reply With Quote
  #31  
Old 07-28-2010
edge2k's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 296
Theres a few akward swivel mounts for the ipad in car, kind of weird but it does get the job done quickly.
Reply With Quote
  #32  
Old 07-28-2010
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
Yeah I saw them. Might go with a pro-clip mount, I love their quality.
Reply With Quote
  #33  
Old 07-29-2010
Scrambler82's Avatar
Old Guy User… ltr
iTrader: (12)
 
Join Date: Jul 2009
Location: SoCal
Posts: 6,769
Quote:
Originally Posted by 04blackedge View Post
Yeah I saw them. Might go with a pro-clip mount, I love their quality.
I’ll ask, iPad big, almost clumsy for the car, where wil you mount it so you can get to it ?

Also, in order to use the iPad, you need a subscription to a phone service right, how much and is it the same as an iPhone ?
Reply With Quote
  #34  
Old 07-29-2010
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
Um no and no. Its almost the same exact width as my f150 bezel so the fit should be perfect, idgaf if its not anyway lol.

No you don't need a subscription to it, thats only if you get the 3G version. I can use my iPhone like a wireless hotspot so I can get internet to it that way if I really wanted too. It'll be more for navigation (built in GPS) or watching movies. I won't have it in there all the time, more just for road trips only.

The service for it is $30 a month though if you do get a 3G version, I'm just getting the Wi-fi version though.
Reply With Quote
  #35  
Old 09-17-2010
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Mesa, AZ
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Tys 4x4 FTW View Post
idk if it has something to do with the bypass mod i did... but when i did the mod, it worked fine at first, but after that all it does is play the audio, and just continue to show the background screen with the DVD info such as title, chapter etc etc

does the same for anything that required the bypass mod (viewing pictures etc)

any ideas? do i need to recheck my bypass mod?

i figured it was the sort of thing that either works, or doesnt. but maybe im wrong. dunno lol.
Notes from the Peanut Gallery:

Not sure if you solved your problem but here is what I found:

Searching the Internet for this EXACT same problem. Same head unit with same issue (using bypass) - SOLUTION FOUND...

Problem is not the bypass or HU at all. Prolly did what I did and played with your settings after checking to see if the video worked after installing the bypass. If you select one of the animated backgrounds it will not allow video to play. Go in, change background to non-animation, then TADA! Should be good to go... Took me 6 hours to figure it out.
Reply With Quote
  #36  
Old 09-18-2010
Tys 4x4 FTW's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 6,575
yeah i figured out the same thing. if you're in the video mode and select a background it will show that instead of whatever media you're trying to watch/look at
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: Car audio: Mmats amps Kenwood DVD in dash - OH Maggied6.0Ranger Interior, Exterior, Electrical, & Misc. 10 04-24-2012 11:42 PM
Radio only plays in park?? Help Bailey General Technical & Electrical 41 08-18-2011 09:33 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 06:20 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.