did I blow it ? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-06-2010
d0sitmatr's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2010
Location: SFL
Posts: 706
did I blow it ?

hey all, I could really use some help with this problem
Im thinking I might have blown the internal amp in my HU, but I dont know how an HU will act/sound after.
the other day, I was testing a 2nd HU that Ive had in storage for a couple of yrs, to make sure it still works so I can sell it.
I took out the HU to use the plugs for the storage HU, (which worked great) but when I put the HU back into the Talon, I lost all bass except from the Sub. I also only hear radio stations through the sub, but nothing through the front/rear speakers.

did I blow the internal AMP on my HU ?
its a Pioneer DEH-P6500MP.
22x4 rms
50x4 peak

the only thing I can think of I might have done wrong is I did not remove the ground wire from the battery. but I also have my wiring such that there is no way it can ground out (male/female plugs, female ends on the car wiring and male on the HU wiring)

if anyone can help out please, I dont want to continue wasting my time with this HU if the int amp is fried. I'll just pick up a new one.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2010
d0sitmatr's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2010
Location: SFL
Posts: 706
found the problem
there was a short in the stock system wiring, so I ran new wires, all fixed.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2010
01RangerEdge's Avatar
Scrambles the DeathDealer
iTrader: (11)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 7,598
whew crisis averted. lol

glad you figured it out. I didn't think a blown internal amp would do that, but I'm not expert.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2010
d0sitmatr's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2010
Location: SFL
Posts: 706
yea, I was pretty bummed, even though the new system isnt "new", it is refurbished.
Ive always had good luck buying refurbished items. so I was glad to find my luck for refurbd items is still true :)

BTW, running wires in an Eagle Talon = a very serious PitA !!
took me quite literally all day, started this morning at about 9/9:30 and finished about 5 or so.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blow through subs Vee6 3.0 Audio & Video Tech 34 02-14-2007 07:42 PM
$$$ to blow, what should I get? flyboy General Ford Ranger Discussion 14 06-12-2006 10:26 PM
how to blow a 30amp fuse FMD General Ford Ranger Discussion 11 02-26-2006 08:36 PM
air wont blow out of vents .. only defroster wdstone General Technical & Electrical 16 06-29-2005 06:51 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 10:38 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.