AC not blowing like it should... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-24-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tyler, TX
Posts: 11
AC not blowing like it should...

Hey guys, got an '09 Ranger, and the ac isn't blowing like it should. The blower motor is working, from low to high there's a definite difference in sound, but hardly any difference in the air coming out the vents.......any ideas??

Thanks,
Jared
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2011
squrll's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: fairfax va
Posts: 191
I have the same problem with my 03 when on MAX AC I think it is in the switch not pulling vacume on the door below the glove box
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tyler, TX
Posts: 11
There is no difference with AC or MAX AC or the heater for that matter on mine. Thanks, I'll check that out.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2011
squrll's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: fairfax va
Posts: 191
Yeah there is no difference in mine when on A/C or MAXAC , Usally on max the door opens and it blows harder or so it seems. I found if I disconnected the vacume line fron control switch there was very lillte vacume coming from tube. when I pulled vacume on switch at intake door with hand pump door would open and MAX AC blew like it should or aleast sounded like it was blowing like it should on MAX AC need to swing by dealership and see what a switch would cost might be a simple fix
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2011
bigandrw's Avatar
Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Houston, Texas
Posts: 1,407
Have you checked your ac fuse in the fuse panel? This happened to me when I did my body lift.
everything under the hood was condensing, but hardly any air would blow out of the vents
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tyler, TX
Posts: 11
Thanks y'all, I'll check both of those!
Reply With Quote
  #7  
Old 04-05-2011
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Taylor, Michigan
Posts: 96
I have an 2008 Ranger and at about 30k I noticed I had no a/c. The compressor motor was repeatedly clicking on and off like it was low in refrigerant. I took it to the dealers - was a pinhole in the condenser. My son, a couple of years, had the same thing occur on his Explorer: about 30k miles and had a pinhole in the condenser.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ya know, a wrist pin should NOT look like this! win 8-Cylinder Tech 0 06-10-2015 05:24 PM
Still not running just like I would like Rangerboy69 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 24 09-21-2010 08:57 PM
A/C not blowing out? Splash General Technical & Electrical 9 08-15-2009 10:41 PM
should i or should i not silverfox Audio & Video Tech 7 07-20-2008 06:58 PM
EATC is in... but fan's not blowing. Help FAST Gearhead61 General Technical & Electrical 11 02-05-2006 05:21 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:18 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.