help withe heater and tem gauge - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-31-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: temple
Posts: 3
Icon5 help withe heater and tem gauge

i ve replaced therm, temp sensor, teemp sending unit, still no movement on temp gauge i have a 00 it was working a few months ago, all parts from orileys ant top radiator hose is getting hot also replaced heater valve still no heat any suggestions
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2013
Rooks's Avatar
Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,867
Are you getting hot air out of the heater? My first thought would be the gauge itself is broken.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2013
hall's Avatar
Member
 
Join Date: May 2013
Location: albion,pa
Posts: 109
heater blend door
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: temple
Posts: 3
no no heat checked blend door its working i know that the core is clogged but my main concern is the temp gauge after replacing sensor, sending unit and thermostat still no go
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2013
hall's Avatar
Member
 
Join Date: May 2013
Location: albion,pa
Posts: 109
maybe the gauge itself?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-01-2013
sheltonfilms's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Knoxville, TN
Posts: 631
My 2.5L (which is what you have, not a 2.3, 98-01 1/2 was 2.5L) had the same issue and appeared to have a clogged heater core.

Turns out it was a bad water pump. The impellers were gone. So it doesn't have enough force to push fresh coolant past the sensor and on to the heater core but just enough power to push it through the radiator.

See my thread below:

https://www.ranger-forums.com/genera...t-stat-123357/
Reply With Quote
  #7  
Old 11-01-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: temple
Posts: 3
i found what was wrong the parts store gave me twotemp sensors instead of a sending unit and a temp sensor so i went back and schooled them in whats what they gave me the right one then i air pressure cleaned heater core and all is well thank you guys hor the input
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
90 Ranger 2.9L block heater in heater hose?? doug Rooney 2.9L & 3.0L V6 Tech 0 12-07-2013 08:52 AM
Gas Gauge and temp gauge help!! T12icky0 General Technical & Electrical 1 02-14-2013 03:41 PM
For Sale: Gauge Cluster/Heater Control Panel - Silver - MA Scrambler82 Interior, Exterior, Electrical, & Misc. 31 11-23-2010 03:46 PM
Coolant leaking from the heater control on the heater hose T The_Dealer 2.3L & 2.5L I4 Tech 2 11-01-2007 03:44 PM
I NEED GAUGE HELP ASAP!! (this is different than my previous gauge post) please! TippnOver Interior Semi-Tech 7 02-02-2005 12:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:31 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.