sluggish 2.5l - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-06-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: florida
Posts: 3
sluggish 2.5l

I have a 2008 ranger with the 2.5l engine automatic transmission. The problem I am having is when I am at a red light it skips a lot and if I accelerate normally it is very sluggish bur if I accelerate quickly it is fine.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-07-2014
red_rider's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Port Byron, IL
Posts: 346
Quote:
Originally Posted by 3nails4life View Post
I have a 2008 ranger with the 2.5l engine automatic transmission. The problem I am having is when I am at a red light it skips a lot and if I accelerate normally it is very sluggish bur if I accelerate quickly it is fine.
So it sounds like it misses, depending on the rpm's? Does it throw any codes or CEL as well?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-08-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: florida
Posts: 3
I have not had the codes checked by I am planning on doing that this weekend and will let you know if it does alert to any codes I know sometimes it does not.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-08-2014
red_rider's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Port Byron, IL
Posts: 346
I can't remember how the ignition is set up on the Ranger Duratec's, I believe the FWD Duratec's are a coil-on-plug setup and the Lima's are coil packs, so otherwise I would've said to check one of those if they applied. Or otherwise in general, I would say check plugs/coils but I'm sure you've already got that in mind as well.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2014
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Location: florida
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by red_rider View Post
I can't remember how the ignition is set up on the Ranger Duratec's, I believe the FWD Duratec's are a coil-on-plug setup and the Lima's are coil packs, so otherwise I would've said to check one of those if they applied. Or otherwise in general, I would say check plugs/coils but I'm sure you've already got that in mind as well.
The issue was the pcv valve hose was loose.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-17-2014
red_rider's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Port Byron, IL
Posts: 346
Cool, glad you got it figured out.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sluggish acceleration dmety87 2.3L & 2.5L I4 Tech 8 09-25-2008 02:19 PM
Engine lacks power/sluggish top-end thump General Technical & Electrical 6 07-28-2008 06:02 PM
03 2.3 Sluggish in rain Ranger03 DOHC - 2.3L Duratec / Mazda L Engines 3 08-27-2007 01:05 PM
Sluggish V6 Hawklore General Technical & Electrical 11 07-04-2007 08:54 PM
Sluggish Throttle/ Want more HP&TQ/Tuner pushdeck 2.9L & 3.0L V6 Tech 11 03-28-2007 01:40 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:10 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.