alternator not charging - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-20-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: enoree, south carolina
Posts: 4
alternator not charging

need some help I've replace the battery and alternator and when the truck is running the alternator is not charging it steadly drop volts while running but when the truck is off but the switch is on the volts stays the same i got a 1987 ford ranger 2.9 V6 Thanks to anyone that can help really dont know what else to do or replace
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2010
StxDangerRanger's Avatar
RF Veteran
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Flat Rock, Mi
Posts: 6,313
i don't understand. you switched your alternator? was the alternator new? what kind of battery did you buy?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: enoree, south carolina
Posts: 4
yes the alt was new and i bought a battery from advance that the truck call for the battery is around 6 months old then the alt quit charging so i replaced it with a new one and it worked for about 2 months and then it quit working so i put another one on today and it still wont charge i dont what else to do i dont know if it is some sort of relay that is keeping the alt from charging
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2010
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Upstate,NY
Posts: 2,598
Remove and clean all the ground connections , esp. from battery to engine.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2010
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
try replacing the alternator again, i know its pretty ****ty, but its happened plenty of times on hear where people got a new alternator and it was bad when they got it,you can get bad parts
Reply With Quote
  #6  
Old 12-21-2010
StxDangerRanger's Avatar
RF Veteran
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Flat Rock, Mi
Posts: 6,313
Quote:
Originally Posted by 894banger View Post
try replacing the alternator again, i know its pretty ****ty, but its happened plenty of times on hear where people got a new alternator and it was bad when they got it,you can get bad parts
I agree, i know its new but it sounds like your alternator isn't working,
Reply With Quote
  #7  
Old 12-21-2010
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: aspers, PA
Posts: 801
yeah personly i'd get it checked were you bought it and if it tests out bad, then ***** them out like crazy, till they replace it
Reply With Quote
  #8  
Old 12-21-2010
ranger024x4's Avatar
RF Veteran
iTrader: (6)
 
Join Date: Aug 2004
Location: nova
Posts: 5,061
Quote:
Originally Posted by 894banger View Post
try replacing the alternator again, i know its pretty ****ty, but its happened plenty of times on hear where people got a new alternator and it was bad when they got it,you can get bad parts
ok, i can understand one alt being bad. But 4? seems like there is something else going on.

As ortech stated, Check and clean all connections
Reply With Quote
  #9  
Old 12-21-2010
rcmustang's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles
Posts: 173
Check the wiring going to the regulator. If the key on voltage is not there, it won't turn on the regulator and you have no charge. It should be the green wire if I remember correctly. The yellow one should have constant.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-21-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: enoree, south carolina
Posts: 4
I just wanted to tell everyone thanks on their input on my problem and I finally got it fixed today took the alt back and it checked out fine so i put it back on once again and started chasing wires from the alt back and notice that there was a cluster of wires on the drivers side that didnt look right so i pulled them and they was stuck to the fender and there was a burn spot where a wire has been arching off and there was the problem the wires was melted together and one was broke so i fixed that and the alt started charging so once again just like to say thanks to everyone with there input
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indicator lights dead / alternator not charging battery. bakergh General Technical & Electrical 2 10-15-2016 07:50 PM
Battery not charging-new alternator 9nNancy General Technical & Electrical 6 07-14-2015 09:41 AM
Truck not charging, new alternator. Halp =[ edge2k General Technical & Electrical 1 11-08-2012 07:47 PM
Ranger not charging and chime not working jfoster2505 General Technical & Electrical 3 02-14-2012 08:23 PM
Alternator slowly not charging wwphooey General Technical & Electrical 2 07-25-2010 02:39 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:19 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.