electric problem: please help - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-17-2006
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tucson
Posts: 525
electric problem: please help

On the way to school this morning i noticed when i turned my right blinker on it was going really fast. I thought oh well, just a fuse, ill fix it when i get home, no biggy. So im home now... ive checked all the fuses inside the cab and even under the hood, but they are all fine.

its only for the right blinker, emegency lights blink normally on both sides, which to me was weird. Can someone help me out here? Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
you have a bad bulb....either front or rear......which ever way it is fast blinking, that is the side that has a bad bulb in it...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2006
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tucson
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by lifted97ranger
you have a bad bulb....either front or rear......which ever way it is fast blinking, that is the side that has a bad bulb in it...
would it be a bad headlight bulb or just the orange indicator? or both? or could a tailight bulb be the problem too?

what would cuase this anyways, how does a bulb just suddenly not work?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Werty
would it be a bad headlight bulb or just the orange indicator? or both? or could a tailight bulb be the problem too?

what would cuase this anyways, how does a bulb just suddenly not work?
it will be just a turn signal bulb.....in your case the break light bulb could be bad.....up front it would only be in the orange marker light...........
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2006
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tucson
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by lifted97ranger
it will be just a turn signal bulb.....in your case the break light bulb could be bad.....up front it would only be in the orange marker light...........
is there a way to narrow it down more so i dont have to buy all new bulbs just to find out i onlly needed one
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
yea.....turn your turnsignals to the side that fast blinks, and look to see which bulb doesn't flash with the turnsignal......pretty simple.....which ever bulb dont flash, replace it......
Reply With Quote
  #7  
Old 10-17-2006
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tucson
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by lifted97ranger
yea.....turn your turnsignals to the side that fast blinks, and look to see which bulb doesn't flash with the turnsignal......pretty simple.....which ever bulb dont flash, replace it......
well they are all flashing fast, nothing is not flashing

EDIT: found it! thanks alot! it is my right side taillight bulb that isnt flashing
Reply With Quote
  #8  
Old 10-17-2006
05ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Edmonton
Posts: 91
did you replace any with an led bulb?
Reply With Quote
  #9  
Old 10-17-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by 05ranger
did you replace any with an led bulb?
that could be the problem......the LED needs a resistor behind it to cut the current to the bulb...........




if there isn't a bulb flashing, then i have no clue....wait for Bob he will know!...
Reply With Quote
  #10  
Old 10-17-2006
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2004
Location: Belleville, Il
Posts: 972
either the front or tail isnt flashing but just replace the tail bulb since its a dual filament

edut nm
Reply With Quote
  #11  
Old 10-17-2006
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tucson
Posts: 525
EDIT: bought some new bulbs, everything works and blinks correctly now

thanks for the help

Last edited by Werty; 10-17-2006 at 03:14 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-17-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Werty
naw its the rear bulb, i just took it out and the bottom filament is cut in half, i just need one new tail bulb
geeze..................more than likely whenever you have a fast flashing turnsignal it is because of the rear.....
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electric Window Problem Geoff777 General Technical & Electrical 0 05-31-2014 06:53 PM
PLEASE PLEASE PLEASE.... annguyen1981 General Ford Ranger Discussion 13 12-05-2013 03:35 PM
a1 electric alarm and power doors..help thef9est1 General Technical & Electrical 3 12-31-2007 04:25 PM
Can I run two electric fans with my Bronco's stock electric system? winks General Technical & Electrical 10 10-10-2007 09:08 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:51 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.