Failed Smog - NO - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-03-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Location: oxnard, ca
Posts: 1
Failed Smog - NO

I failed smog yesterday for NO at 15 mph. The smog guy said it could possibly be my thermostat because my temp gauge isn't working properly. My cel isn't on, I had just replaced my O2 sensor.

My readings @ 15 mph were: rpm 2445, %CO2 14.6, %O2 0.1, HC(ppm)16, CO% 0.02, NO(ppm) 580.

The readings for 25 mph were: rpm 2392, %CO2 14.6, %O2 0.1, HC(ppm)15, CO% 0.03, NO(ppm) 473.

I've look around online and from what i've read it could be this, but also says there could be a problem with the egr. I also have a cold air intake and don't know if it pulling to much air. Maybe a vacuum leak? Any ideas?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failed Ca. Smog Test Mikey SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 0 11-22-2010 11:12 AM
p0401 failed smog woo hoo strakill 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 15 08-15-2010 06:33 PM
Failed Smog Check 1998 Ranger 4X4 Duane General Ford Ranger Discussion 0 04-29-2010 04:56 PM
Failed Smog 3.0Ryda 2.9L & 3.0L V6 Tech 19 12-22-2009 11:43 PM
Failed smog,,,help MURFS66 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 5 04-03-2008 06:55 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:21 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.