Horn @ battery reconnect - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-01-2012
tatsuha's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Location: Alexandria, VA
Posts: 23
Horn @ battery reconnect

I was replacing bad bulbs in the cruise control pods in my 2002 XLT (see sig) and I accidentally tugged on the ribbon cable for the left pod and pulled it out of the harness/plug. after removing the seven pins and soldering the wires back on to make sure they stay in, I replaced it. Now when I try to reconnect the battery, I get a solid horn. I initially thought it was an alarm (I swear the first two times the horn when on/off/on/off/etc). Now that I won't wake up my neighbors, I tried unlocking the door with the key and then starting the truck, but the horn sounded solidly (not alternating) the entire time and didn't stop.

Did I screw up the airbag module when I replaced it? Did I short a wire in that harness? Is it possibly an alarm still (I didn't think my truck had an alarm - just "panic")?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2012
tatsuha's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Location: Alexandria, VA
Posts: 23
ok, I disconnected the CC harness at the other end and it stopped, so it must be a short in my impeccable repair job. let that be a warning to any of ye who take it upon themselves to try to unplug the CC pod.

now.....does anyone know where I could find a replacement of this cable or if I'm stuck fixing it again?


EDIT: I'm an idiot. seems the problem is in the cruise control pod itself. I probably squished an LED connection against another wire. hope that'll fix it.

EDIT 2: It turns out that one of the pins wasn't getting all the way in and making a connection with the harness. the problem seems solved, but I'll only assert that once everything is back together.

Last edited by tatsuha; 09-01-2012 at 03:30 PM.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 Battery light coming on, yet battery and alternator work' SariahLeah SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 2 06-04-2010 04:16 PM
running battery down, battery discharge from playing an amp'd system onebluemcm Audio & Video Tech 12 04-13-2007 04:48 PM
2004 Owners, how does your horn sound? Mnemonic General Technical & Electrical 25 07-03-2005 07:29 PM
Stupid horn... ranger024x4 General Technical & Electrical 3 12-26-2004 02:26 AM
Horn aint workin! Please help! rngprerunner General Ford Ranger Discussion 5 08-26-2004 12:18 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:39 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.