trailer wiring prob. - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-06-2008
01 ranger 4x4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vacaville, CA
Posts: 1,100
trailer wiring prob.

hey guys
yes i have searched and found nothing
ever since ive had my truck the trailer wiring has been messed up i believe i have a factory harnes as i do not have a t connector or spliced in
my problem is the driver side turn indicator and brake light dont work (yellow wire) but every thing else works fine so i have tested with a voltmeter the connector and poked into the wire a little farther up and still no power
ive read there can be corrosion in the box under the driver seat but have no clue which connector it would be (yellow wire i assume) so could some post pics or a diagram of the box so i can check that and could some one also tell me how to get to that box b4 i start rippin and tearin my truck apart
thanks Jordan
ps. any other suggestions on what the prob could be would be great too
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2008
01 ranger 4x4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vacaville, CA
Posts: 1,100
ok so i just looked at my truck and found the box and it just looks like a mess of wires going into the little thing so how do i check just the one wire without f in everything else up
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2008
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Upstate,NY
Posts: 2,598
That 'box' is a connector.You crawl under the truck and remove the screw and unplug it.Then check the pins for any corrosion.Coat the inside of the plug with dielectric grease before putting it back together.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2008
01 ranger 4x4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vacaville, CA
Posts: 1,100
did that and the pins were clean as a whistle....
so i tried hooking up the trailer to a different truck and now all the lights on the trailer dont work properly so now i have a big mess because my dad thought it was the trailer wiring so he spliced in a new connector but still does the same thing with my truck that it did b4 but doesnt work at all with the other truck
i know it could be a grounding issue on the trailer but the trailer never had a ground so now im completely lost and have no idea what the problem is so please help me out
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Iridium spark plugs? AND roufgh idle prob MonsterGuy General Ford Ranger Discussion 14 06-22-2007 06:06 AM
Prob been asked before BUT????? vp6799 General Technical & Electrical 5 06-22-2005 12:12 AM
Trailer or bed swap to haul quad? (bigger pic of trailer) Alon General Ford Ranger Discussion 20 12-13-2004 06:17 AM
i have a 4.0L engine which is great, but i have a brake prob v698ranger 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 5 11-02-2004 12:21 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 10:49 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.