3 codes, need quick reply. - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-30-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Louisiana
Posts: 121
Icon4 3 codes, need quick reply.

Hey guys, got a question for y'all. '05 3.0 4x4

Been driving it to school ~30 miles away. every ten miles have to stop because of loss of power. press clutch in and the engine revs smooth but only ~3k rpm. in gear no mater which one, nothing.

I stopped along the interstate looked for air related problems and sensors plugged in. nothing.

thought maybe clogged fuel filter so i held the pressure relief in for a while (on the fuel rail). truck runs good for approx. 10 miles have to do the same thing every 10 miles.

Get home, change filter, problem still there. read codes, three of them.
1. fuel circuit A to high
other 2 codes were bank running lean.

the only thing i could guess is maybe fuel pump relay, fuel pump or trash somewhere?

funny thing is, i can take out the little valve stem thing on the fuel rail turn on the key and get a good flow for a couple secs. i don't understand.

When i do press the pressure release i do get some air coming out before fuel. then sometimes i hardly get anything coming out, then others a solid stream of gas that hits the hood.



Anyone have any idea what it might be? need to get this fixed asap for school.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Louisiana
Posts: 121
i feel like an idiot 'ned' quick reply should have been need
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Louisiana
Posts: 121
update. fuel pressure reading 70psi
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2010
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: dodd city texas
Posts: 30
fuel pressure regulator on the fuel rail controls fuel feed at various speeds, could be vacume line to it or it may be going bad.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post Quick Reply lag OTRtech Ranger-Forums Office 6 12-01-2009 10:29 AM
stock explorer with 4.10s? *need fast reply* OVERtheEDGE Drivetrain Tech 8 11-01-2009 12:16 PM
PLEASE READ AND REPLY-My Tire Dilemma CJGSAY Wheels & Tires Semi-Tech 13 12-27-2007 02:47 AM
does anyone have a user name on RPS that can reply to classifieds threads? blaineb22 General Ford Ranger Discussion 5 10-10-2007 11:18 AM
Okay need some info about doing SAS please reply Sonic04Edge General Ford Ranger Discussion 19 10-01-2006 09:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:16 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.