ac help - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-21-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
ac help

ok i got a 2001 ranger v6 non flex fuel, and the ac compressor is not kicking on, i ran a hot wire to it and it kicks on and the ac works, could someone please help me out.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
anyone???
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2011
fordrangerperformance's Avatar
Member
 
Join Date: May 2006
Location: cookeville, Tn
Posts: 59
Well have you put a gauge on it yet to see how much is in there cause if they get to low your low pressure switch will not let the compressor kick on. But I'd really check that out don't wanna burn your compressor up by running a hot wire to it if its low. Let me know if that's not the problem an will go from there.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-22-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
ok, will put a gauge on it this afternoon. I took the hot wire off but also I can be driving and after about 10 or 15 mins it will kick on and start workin good. but I will put a gauge on it.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
ok i checked it and the gauge is showing its good!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
bump... its too hottt in texas to be ridin with out air lol
Reply With Quote
  #7  
Old 07-26-2011
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Okeechobee,FL / Singapore
Posts: 563
Sounds like same issue I'm having, I just drive between 4 and 6 miles and it kicks on - only started after I had to let the wife drive it for a week ... hmm..
Reply With Quote
  #8  
Old 07-27-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
yea it sucks.... does anyone know?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-02-2011
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Rochester, NY
Posts: 94
Could be a bad low pressure switch, try jumping the 2 leads on the pressure switch and see if that turns it on. If the system is low on r134 this switch will keep the compressor from engaging and running dry.
And BTW, those little re-fill gauges are meant to be read while the compressor is running as they measure the low-pressure side of the system. You could still get a "full" reading on a low system if the compressor is bad or not running when you hook the gauge up.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-16-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: oglesby tx
Posts: 41
i checked it with the compressor on and could you please tell me how to jumper the 2 leads? thanks
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP !HELP! HELP! 3.0 V6 Driving me insane Hunter74 2.9L & 3.0L V6 Tech 21 03-06-2016 12:08 PM
Help Help Help!!!!!!! EdgeGOBoom 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 09-16-2007 01:01 AM
Help Help Help Gear Indicator Stuck BananaEdge General Technical & Electrical 5 06-16-2005 12:05 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:11 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.