Odd thing this morning - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-27-2006
pastfinder's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Washington, DC
Posts: 1,252
Odd thing this morning

This morning when I went to start up the Ranger, it wouldn't start. I had power but all I was getting was "click, click, click" when I tried turning it over. I pumped the gas pedal some and then the engine started and I haven't had a problem since. Any idea what this was? Vapor Lock?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2006
gatorblue92's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Delaware
Posts: 8,238
its either a low battery or a poor connection around the battery or starter solonid
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2006
n3elz's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: Jun 2004
Location: Kennett Square, PA
Posts: 10,620
To expand on what Billy said:

I'd clean your battery terminals. Take the OFF and clean them.

Also check the big cable connection to your starter.

I don't think you even get a click if the neutral switch is engaged. You can check that. Put it in reverse and try to start it. If it clicks, then it's possible the neutral switch could be having problems also.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2006
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Happened to me 3x, check all connections.

I made a bad connection when putting on my new terminals, one slipped out and was "clicking" when i tried to start it. I had full power and everything...I figured it out after the 3rd time, it was such a simple fix but so many hours of headache!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-27-2006
pastfinder's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Washington, DC
Posts: 1,252
Ok...I know the negative terminal has some corrosion developing on it...time to clean it.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-06-2006
pastfinder's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Washington, DC
Posts: 1,252
It did this same thing again today, only minutes after I turned the truck off to go into the post office. Time to clean those battery terminals and check connections.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My truck got some new corners this morning! Lazler Exterior Semi-Tech 63 05-23-2009 07:08 AM
New battery dead second morning straight. droo General Technical & Electrical 4 03-23-2008 05:55 PM
Good morning from Montana! Jimmeh Member Introductions 15 01-02-2008 08:06 AM
First cold morning, VERY long crank... schleppy General Technical & Electrical 13 01-17-2007 10:15 AM
Charging / Starting issues... (forget the morning paper) sawred General Technical & Electrical 21 08-04-2006 09:48 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:56 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.