4.0 OHV misfire AGAIN *HELP* - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


4.0L OHV & SOHC V6 Tech General discussion of 4.0L OHV and SOHC V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-08-2011
OVERtheEDGE's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: locust grove georgia
Posts: 1,441
4.0 OHV misfire AGAIN *HELP*

check engine light is on. running lean on bank one and bank two. i think thats the MAF. but i also have a misfire on #4, changed the plug. pulled the wire off the coil pack and it seems to be getting fire. i can crank it up then it runs smooth, then misfires then runs fine and goes back and fourth pretty quick.

soooo get a MAF? idle air control? plugs and wires?

im for sure taking the stupid K&N air intake off. i think its causing problems.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2011
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sterling, Oh
Posts: 117
i doubt the k&n has anything to do with it.....
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2011
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: long beach ca
Posts: 47
k&n parts go thru extensive testing to guarantee no interference with factory parts and that they will not void oem warranty
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2011
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sterling, Oh
Posts: 117
yea a 6" cone gave me noticeably more low end power
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2011
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sterling, Oh
Posts: 117
but anyways mine has been doing that alot lately and it only does it when its on a cold start... i go for about 5 miles and it quits til next cold start... it has new plugs and wires and the coil tests good .

whens the last time u had a full tune up... plugs, wires, clean TB and MAF
Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2011
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Poway, Ca
Posts: 2
Any luck on fixing your truck?

I am having the same problem with mine. Threw codes for misfire and coil pack. I changed the coil pack and coil pack connector. Still throwing code for #4 misfire. going to plugs and wires next. I don't think it will be the fix.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2011
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: columbia tennessee
Posts: 15
I would check you Lower intake manifold bolts.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OHV to SOHC, again... Alex98 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 12 02-11-2014 12:27 PM
1994 ford ranger 4.0 ohv irregular misfire Rydogg311 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 3 02-27-2013 10:46 AM
misfire..... again OVERtheEDGE 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 19 02-26-2009 03:15 PM
on again off again zorki1 DOHC - 2.3L Duratec / Mazda L Engines 6 02-02-2009 03:02 PM
Misfire 4,5,6 help. JDRead 2.9L & 3.0L V6 Tech 10 09-24-2008 02:10 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 04:18 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.