4.0 problem - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


4.0L OHV & SOHC V6 Tech General discussion of 4.0L OHV and SOHC V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-19-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 4
4.0 problem

Hi everyone. I am new here. I have an 2005 with a 4.0l manual tyranny. After the truck has warmed up the rpm's drop and come back up at idle. This continuously repeats itself. Also I noticed that there is some small holes in the side of my muffler and i can here the noise that corresponds to the rpm's there. Any chance this is related. One more issue is that I also have a k&n filter and the other day while checking it I noticed a crack in the airbox which I patched with duct tape for now. Thanks in advance for all your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2010
Alex98's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Baltimore, Maryland
Posts: 844
nope its not related..is your computer throwing a code?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 4
no code. other than the prob at idle truck is running great.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What part is this? (pic) Blower problem, this the problem? stuck on vent! ChargerOnDavins General Technical & Electrical 4 10-03-2010 06:58 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:30 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.