Factory head unit HELP!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-04-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newberg, OR
Posts: 7
Factory head unit HELP!!

First off, all help is appreciated! I had a Boss audio double din head unit in my ranger (POS in my opinion) and it stopped working. I decided I would take it out and put in the factory head unit. To my discovery, for some reason, I only have one of pin connectors. I was wondering, what am I missing for it to work? On the Boss head unit the the one factory harness set was connected the ranger harness to connect to the Boss head unit. Sorry if this is confusing, just really wondering what I need to get the factory head unit to work again!
Attached Thumbnails
Factory head unit HELP!!-2012-08-20_10-20-53_310.jpg  
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2012
98liftedranger's Avatar
RF Veteran
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2008
Location: California
Posts: 12,538
That look right to me. I thought there was only one on my old trucks.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newberg, OR
Posts: 7
Sorry, I should have put year. Its a 2005.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2012
Mcleary316's Avatar
Member

 
Join Date: May 2010
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 2,322
Yeah that should be all to get it working again. Is it not? Are you sure the radio works? Check all the fuses.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newberg, OR
Posts: 7
Thank you for the help. Found out that the fuse was blown so I changed that out and tried again with the factory head unit but it still didnt work. I hooked up the old boss stereo and it received power so I figure the factory head unit is shot.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2012
rangerrunner11's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: .
Posts: 1,018
check the fuse again, the stock radio could be shorting the line out and popping fuses
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2012
Mcleary316's Avatar
Member

 
Join Date: May 2010
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 2,322
X2 on checking fuses again.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-10-2012
SteelDirigible's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2010
Location: Lexington, KY
Posts: 3,666
That extra plug shouldn't be needed. what factory unit is it? on my 07, I had a plug in harness there for the auxiliary port. Nothing on my 06. I think it is also used in like the tremor system.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-16-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newberg, OR
Posts: 7
Finally figured it out! It was a fuse after all. But now that I got that fixed and the radio works, my a/c stopped working. Could it be a fuse as well? Sorry for the newbie questions.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-16-2012
Mcleary316's Avatar
Member

 
Join Date: May 2010
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 2,322
Most likely. Check em all again!
Reply With Quote
  #11  
Old 09-17-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newberg, OR
Posts: 7
So, checked all the fuses and none were blown but tried the A/C and it seems to be working now. I'll be looking forward to that tomorrow and hoping it works. Thanks everyone for the help!
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory head unit harness 08rangergmonnaie Audio & Video Tech 1 10-17-2011 01:43 PM
Sub with factory head unit? avery192011 Audio & Video Tech 7 07-16-2010 09:58 PM
where is factory amp located in rangers that had the CD6 head unit?? jordanvw Audio & Video Tech 0 06-20-2010 11:26 AM
Shipping a factory head unit malydeen Audio & Video Tech 1 02-07-2008 01:49 AM
Need Help!!!!! Getting A New Head Unit! fletch12518 Audio & Video Tech 18 11-23-2005 11:08 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:31 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.