I Need Help!!!!!!!!!!!!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Ford Ranger Discussion General discussion of the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-27-2008
lifted_Mazda01's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Davie, FLA
Posts: 685
I Need Help!!!!!!!!!!!!!

ok leaving my grls house this evening i shifted my truck into reverse, i was like wow i got a little play in my SHIFTER, so i go to put it in drive and i had to rock it into that gear i was like WTF, so i shift down to 1st, again i had to rock it back and forth to get it there. goin down the road i put it back in drive, TRANNY SHIFTS FINE... even the fluid is brand new... so i go to the gas station to get some chew and put it in park, thing is it said it was in park, then it slid in between P and R so i stepped out of the truck and acted like it was in N. i push it forward against the hill back to my parking spot (might i add it was still between P and R, so i figured its not getting into park, so i had to put it in N to start it, and drove to the rodeo grounds where i took the colum apart, nothing seemed out of the ordinary for what i could see and sprayed some brake clean into it hopeing to free it up or something. no difference, so i try many gears, got into all of them rocking the shifter back and forth except P and 1st, so i put it in park (between p and r) and get out, push the truck forward 10ft and then back wards, so i check the linkage to the tranny, the little shift thingy on it, and put it into park again afyer gion through the gears, and it was still between p and r so i get under the truck and push the shifter the rest of the way, and when i got into the truck i noticed a brass colored torx bolt on the floorboard, and it didnt hit me til i opend the colum that maybe this bolt fell out, but from where??? can i do this myself knowing its something to do with the shifter, joint, cable area??? dash be removed???? someone help me out amd i hope this was descriptive enough
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2008
gotmud?'s Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: avon park florida
Posts: 401
i hope u have luck fixin it bud and it aint expensive im leavin to daytona now sorry that u cant go.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2008
TrucksGetDirty's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Florida
Posts: 947
Damnit!!!!!!

Now I will still have these 33s!!!

Hope you fix the truck.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2008
rideabikenick's Avatar
Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Deltona, Fl.
Posts: 3,486
dang that sucks, hope its an easy fix for you
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2008
lifted_Mazda01's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Davie, FLA
Posts: 685
does anyone know how this can be fixed?? anyoneh have this problem?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2008
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Orange City, FL
Posts: 7
I don't know much about automatic transmissions, but how did you "rock" it into gear? I do know when you put it in park and the little line thingy ain't on the P, you can adjust the line thingy with a a little screw type thing on the gauge cluster. do you think that's off and possibly causing the problem?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-28-2008
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Sounds like your shifter cable is loose...there should be adjustment down by the transmission on the left side...you'll see the cable, there should be a nut with adjustment
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2008
lifted_Mazda01's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Davie, FLA
Posts: 685
jr i am guna try that now
Reply With Quote
  #9  
Old 09-28-2008
JRacer's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: Watson, Louisiana
Posts: 1,085
I kno my shifter is always one off but it goes in and out of gear fine.
when im in park im always in between p and r and drive is pointing at the 2
Reply With Quote
  #10  
Old 09-28-2008
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Mine is a little loose, but not like yours. I'm just saying to try that because when I had my trans rebuilt he said my shifter cable was rediculously loose and that he was surpirsed it was staying in gear...I don't know I never had any problems.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-28-2008
morris's Avatar
RF Veteran
iTrader: (5)
 
Join Date: Feb 2008
Location: South Detroit.
Posts: 7,833
if it's not the shifter cable, then your linkage is out of alignment. my bronk's indicator was broken, i just counted the clunks.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-28-2008
shadow905's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: May 2006
Location: Boerne, TX
Posts: 1,997
mine does the same damn thing and i cant figure it out. whenever you post it up all people want to tell you is "good luck".....ill be watching this thread closely in hopes of finding an answer. and if i find one first ill be sure to let you know
Reply With Quote
  #13  
Old 09-28-2008
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Linkage could be loose/broken as well, very good point!
Reply With Quote
  #14  
Old 09-28-2008
lifted_Mazda01's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Davie, FLA
Posts: 685
well did the deed today, tore into the dashboard, which was a b!tch, and found out that the bolt that fell out was indeed something that held the shifter to the cable linkage, fixed now, but took all damn day
Reply With Quote
  #15  
Old 09-28-2008
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
glad to see you got it fixed. its amazing how 1 lil part can cause such a big problem
Reply With Quote
  #16  
Old 09-28-2008
jrpro130's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Florida
Posts: 5,057
Sweet, so where exactly did it fall out of?
Reply With Quote
  #17  
Old 09-28-2008
shadow905's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: May 2006
Location: Boerne, TX
Posts: 1,997
have any pics? im off tomorrow and prolly gonna tear into mine again and see if i can fix mine...
Reply With Quote
  #18  
Old 09-29-2008
lifted_Mazda01's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Davie, FLA
Posts: 685
no i was gunna take some, but a storm set in and my phone dont have a flash, but man its so nice not to be stuck between p and r, i dont know, maybe to much baja muddin lmao
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help figuring out what shocks I need Slow94 Suspension Tech 0 06-20-2010 05:51 PM
I need new shocks and i need some help 2007BlackFX4 Suspension Tech 3 06-03-2010 08:36 PM
so i need a sub but i need help finding one... DeMar17 Audio & Video Tech 8 06-10-2009 07:45 AM
NEED HELP!!! need to install new Cd player 01edgeMan Audio & Video Tech 6 01-11-2009 07:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:03 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.