98 ford ranger electrical problem? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-08-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: Greenbo, AL
Posts: 7
98 ford ranger electrical problem?

I have a 98 ranger 2wd 3.0 and I went to start my truck the other day and my windows would not roll down, the cab light didn't work, the transmission would not shift past 1st gear, and the speedo would not work. I checked the fuses in the cab because the 10a fuse in spot 26 controls most of what wasn't working but after putting in a new fuse nothing was working. Is there something else electrical that could be wrong that has to deal with this? Any help is much appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2013
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Western PA
Posts: 70
Did you check to see if the fuse blew again?
Did you check the fuses under the hood beside the brake master cylinder?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: Greenbo, AL
Posts: 7
The fuse wasn't blown to begin with I just swapped it for a new one to see. So I'm thinking there's a relay or something something else down the line that could cause it all fail
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2013
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Western PA
Posts: 70
Check the fuse panel under the hood..
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: Greenbo, AL
Posts: 7
I've checked those and none of them are bad.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2013
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Western PA
Posts: 70
Are all the accessories out or just what you mentioned? Heater, radio, lights etc...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-09-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2013
Location: Greenbo, AL
Posts: 7
Yeah no cab light, no wipers, windows don't roll down, no speedo, and my auto transmission won't shift passed 1st gear. Could it possibly be the GEM module?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2014
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Shelbyville, KY
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Showboobs View Post
Yeah no cab light, no wipers, windows don't roll down, no speedo, and my auto transmission won't shift passed 1st gear. Could it possibly be the GEM module?
I'm having nearly the same issue. My problem began with the first sub-20 cold snap of the year. It went away once it warmed up to 40's, but has shown its ugly head as the temperatures dipped again. Did you ever find out what the fix is, sir?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 Ranger electrical problem rocketman General Technical & Electrical 4 01-27-2016 09:46 PM
Help please....serious electrical problem - 94 Ranger Mcmuddy General Technical & Electrical 4 06-17-2015 08:00 AM
electrical ford ranger 1997 wangbungal General Technical & Electrical 0 06-12-2010 05:07 PM
88 Ranger Electrical Problem klefird73 General Technical & Electrical 0 03-24-2010 09:10 PM
1997 3.0L Ranger electrical problem Baerman General Technical & Electrical 2 12-03-2007 02:36 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 12:16 PM.