CB: finally found problem - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-18-2009
Ranger928's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 150
CB: finally found problem

I've always had a chirp sound come through my CB, but occasionally it wouldn't. But on my 6 hour drive home from base today i finally figured it out. I had my CB on about 4 hours, without a problem...then it started to rain. So the windows went up and the A/C went on...and then immediately i had a chirp sound come through about every 5 to 10 seconds.

It does this when the A/C or the windshield vents are on heat or cold. If its just the floor vent it doesn't do it.

Any idea's of what would cause it and a possible fix? Thanks guys
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2009
Blhde's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Northern IL
Posts: 2,804
The only common thing I see is the ac is running.

The ac runs in all positions expect floor only and vent only.

Im willing to bet you have a bad ground in your install.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2009
Ranger928's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 150
Alright I'll check that out and see what i can do. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2009
08XLT4x4's Avatar
Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2008
Location: bomba shack
Posts: 3,257
where are you powering the cb from?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2009
Rev's Avatar
Rev Rev is offline
Level I Supporter
 
Join Date: May 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,179
As stated above re-check where you've tapped power. You could try replacing AC relay or may need to install a spiking diode at both the relay and or the AC clutch plug to eliminate the pop
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2009
Ranger928's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 150
I powered the radio using rg-8 coax straight to the battery. It eliminated all the interference from the truck except this.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
finally i found it :) comunistico General Ford Ranger Discussion 107 05-30-2009 09:10 PM
Finally found a place that makes prerunner light bars bpatrol Exterior Semi-Tech 21 01-06-2009 07:56 AM
I finally found a spare rim! jtfoxman General Ford Ranger Discussion 12 09-06-2007 12:50 PM
OK I think I found my tire.... finally? maybe? FMD Wheels & Tires Semi-Tech 12 08-21-2006 11:50 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:22 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.