issues with L1224R's - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
issues with L1224R's

i just hooked up my L1224R's in my 06, and i got the usual hyper-flash issue, and i also got when the lights were on both rear brake lights would flash.so i went, and got the electronic flasher from autozone to correctit, and while it has corrected the both rear brake lights flashing with the turn signals, but now it still hyper-flashes... am i missing something here? i have pulled the turn signal fuse (while this had corrected this in my 01 everytime i had the trailer hoooked up)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
ok, well the new flasher hasn't corrected both brake lights flashing, any help is needed, shane?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2009
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
What flasher did you get?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
the EP27 from autozone
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2009
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
Hmm thats the same one I used and it all worked fine. Maybe Jp7 can help you out
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2009
Jp7's Avatar
Jp7 Jp7 is offline
Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2007
Location: My LED lab or on the dyno
Posts: 2,970
I bought my EP27 from VLEDs, It connected perfect and no problems for a few years. Possibly you have the wrong flasher? I suggest trying to see if the stock bulbs work right with this flasher then you can know if it is related to the LEDs or not. Many people have done this mod with no problems so I am at a loss here.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
i will try the stockers to see if it corrects the issue, the part number i got from autozone was a FL27 which replaces the EP27 flasher
Reply With Quote
  #8  
Old 11-08-2009
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
Quote:
Originally Posted by SVT01RANGER View Post
i will try the stockers to see if it corrects the issue, the part number i got from autozone was a FL27 which replaces the EP27 flasher
I would bet that the FL27 is causing the problems. If it was me I would look around a few local part stores and see if any of them have anymore EP27s.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
autozone told me that the FL27 was the direct replacement for the ep27
Reply With Quote
  #10  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
i just called napa, and they have 2 EP27's, so i will ****** one of thoes up tomorrow, and see if that fixes my problem
Reply With Quote
  #11  
Old 11-08-2009
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
I did a lil looking and have found that the people that use the FL27 flasher and have LEDs still blink fast. Now I did find one person on some Dodge Dakota forums and he has incadesent bulbs and the FL27 worked for him.
Added some LED's to the truck today - Page 3 - F150online Forums
Reply With Quote
  #12  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
but thats running an incadesent bulb, the load on the LEDs are a bit different
Reply With Quote
  #13  
Old 11-08-2009
Jp7's Avatar
Jp7 Jp7 is offline
Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2007
Location: My LED lab or on the dyno
Posts: 2,970
Like I tell everybody, just get the VLEDs.com flasher and be done with it.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-08-2009
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
Or get one right now locally from autozone...for cheaper.



Rob...everything I was gonna say has been covered. If wired up correctly and using the LED flasher for whatever your truck takes(idk for sure if 04+ is EP27 or not), there shouldn't be any issues.
Reply With Quote
  #15  
Old 11-08-2009
04blackedge's Avatar
RF Veteran
iTrader: (13)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Durham, NC
Posts: 23,426
Yeah EP27 is what he wants, thats the one I used and it worked great.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-08-2009
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
Quote:
Originally Posted by RangerNDog View Post
I did a lil looking and have found that the people that use the FL27 flasher and have LEDs still blink fast. Now I did find one person on some Dodge Dakota forums and he has incadesent bulbs and the FL27 worked for him.
Added some LED's to the truck today - Page 3 - F150online Forums
Quote:
Originally Posted by SVT01RANGER View Post
but thats running an incadesent bulb, the load on the LEDs are a bit different
Yes the FL27 worked for incandescent bulbs but not for LED's.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
Quote:
Originally Posted by Fx4wannabe01 View Post
Or get one right now locally from autozone...for cheaper.



Rob...everything I was gonna say has been covered. If wired up correctly and using the LED flasher for whatever your truck takes(idk for sure if 04+ is EP27 or not), there shouldn't be any issues.
what do you thinkn i;ve been trying to do, the ******** over at autozone said teh FL27 was a direct replacement for the EP27, but yet i still get the same issues... hyper-flashing, both rear blinkers flashing when the lights are on,a nd either turn signal going


Quote:
Originally Posted by RangerNDog View Post
Yes the FL27 worked for incandescent bulbs but not for LED's.
thank you, i will get down to napa after i get out of work,. and pick that up to try, adn correct this issue... i don't think i hooked the lights up wrong, i mean theres only 3 wires, and black is ground... so its not that hard
Reply With Quote
  #18  
Old 11-08-2009
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
Yeah. But just in case....

BRN=running/park lamps
BLK=ground
Colored other(the variable)=signal/brake

Reply With Quote
  #19  
Old 11-08-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
yup, got that
Reply With Quote
  #20  
Old 11-09-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
ok, heres the situation, i got the EP27 from napa, plugged it in, stillo doing the same... so i came home, and plugged the incadesent bulbs back in, and the right turn signal will flash normal (led and incadesent will both flash) the left one flashes rapidly(just LED)
Reply With Quote
  #21  
Old 11-10-2009
SVT01RANGER's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2004
Location: West Eugene, OR
Posts: 3,634
no one?
Reply With Quote
  #22  
Old 11-10-2009
Jp7's Avatar
Jp7 Jp7 is offline
Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2007
Location: My LED lab or on the dyno
Posts: 2,970
I don't know. Never seen this before. My VLEDs flasher works fine.
Reply With Quote
  #23  
Old 11-10-2009
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
Quote:
Originally Posted by SVT01RANGER View Post
no one?
No clue. Can you post up a video of what its doing? I know you have explained it, but I would like too see it.
Reply With Quote
  #24  
Old 11-11-2009
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
i'm stumped.


Throw incandescants in on both sides. see if it's functioning normally. I know the chances of this are slim: Wonder if that thing having a salvage/rebuilt title might have something to do with having weird *** wiring back there?
Reply With Quote
  #25  
Old 11-11-2009
Jp7's Avatar
Jp7 Jp7 is offline
Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2007
Location: My LED lab or on the dyno
Posts: 2,970
I thought of this thread yesterday. I saw an older ranger (the pre-red-turnsignals kind) and he had a flashing 3rd brake light that would flash like a turnsignal when he hit his brakes, even though the tail lights would stay solid fine.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
L1224R tails are in 06+ housing crucialcolin Snapshots 17 11-16-2011 09:38 PM
L1224R nuff said Mykhael Snapshots 34 10-20-2009 11:36 PM
L1224R + Niteshades paseries Snapshots 14 09-24-2009 06:04 PM
L1224R LED and Niteshade '06+ tails 82racin Exterior Semi-Tech 51 01-02-2009 11:58 PM
L1224R LED modded '06+ tails!!! (56k no, 28 pics...) Fx4wannabe01 General Technical & Electrical 78 12-24-2008 02:13 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:10 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.