Trailer Lights. Need Help!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-28-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Icon4 Trailer Lights. Need Help!!

I Put a hopkins Trailer adapter same as this one a while ago, It plugs into the Ranger Flat lead wiring, and have to run a couple exstra wires to the reverse wire and stuff.

Now I Have real problems, and I recall having similar problems on my previous ranger.


#1 So Lets say I throw the 4 ways on with the headlights off, only the trucks lights works.


# 2 When you turn the headlight switch on then the trailer lights work sometimes, sometimes they just die all together stop clicking and flashing on the dash and everything. So no hazards on the truck even? why would the trailer cause the trucks hazards to die? Every so often it gives off the odd hazard flash sometimes.



Problem #3, So your signaling and going to stop at a intersection, The signals start working, but as soon as you use the breaks all the trailer lights die, even the orange side running lights on it.



Problem #4, When you signal the LED orange running lights on the sides dim slightly at the same time as the signal as if there drawing power from the signal?? but there not supposted to signal.




I checked all the fuses there all good, Maybe it could be a bad ground but in not sure. Might exsplane why it kinda works sometimes.


Oh and I used the 7 Round today and the 4 Flat lead plug in. the 4 Flat plug likes to kill all the lights when u break and the round likes to kill the hazzards

Is there a controll box for trailer lights or anything ?


Also! in running a EP 27 flasher and LED's and have the signal mod. not sure if any of that affects it
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2009
yellow_edge's Avatar
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Wauseon,Ohio
Posts: 760
i dont think its working right....
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
haha obvioulsy. how can I fix it ? and whats wrong with it?

is there a controll box for trailer lights?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2009
pace51's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: on da puter
Posts: 711
Well one big problem you have is trucks today are run with a real light gauge wire and can only handel the trucks lights. The trailer lights are just to much for it. You're best bet may be to find out how the truck is wired for the stock trailer pigtail and go from there. They make the adapters that go from your stock 4prong to what ever you need with out running extra wires.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-28-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
You mean back to the main harness the flat 4 prog plugs into?

Get a new peice from there to my multi trailer adapter?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2009
pace51's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: on da puter
Posts: 711
1st get a test light and make sure you have power every where you need it before and after the adapter to make sure you don't need a new adapter.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Why would it not signal with the lights off on the truck?

What wires/ holes on the 4 way flat are for what?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-28-2009
Lazler's Avatar
Senior Member
iTrader: (18)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brantford, Ontario
Posts: 5,526
cause there is not power running to any lights if the truck isn't on or in pre-ignition.. haven't checked but even if u turn ur key backwards the lights might work..
Reply With Quote
  #9  
Old 03-29-2009
Blackonblackfx4's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by Lazler View Post
cause there is not power running to any lights if the truck isn't on or in pre-ignition.. haven't checked but even if u turn ur key backwards the lights might work..

No I ment The trucks running, key on, engine running. But headlight switch off aka day time. and No trailer signals.

In thinking its a poor ground that would exsplane some of it except this.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-29-2009
Lazler's Avatar
Senior Member
iTrader: (18)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brantford, Ontario
Posts: 5,526
should make sure each wire on the trailer is running to each component its suppose to?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - ground wire on trailer switched polarity? winks General Technical & Electrical 8 12-09-2007 07:10 PM
Trailer or bed swap to haul quad? (bigger pic of trailer) Alon General Ford Ranger Discussion 20 12-13-2004 06:17 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 08:57 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.