Truck won't start after checking fuses and relays. Did I mess something up? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


General Technical & Electrical General technical and electrical discussion for the Ford Ranger that does not fit in any other sub-forum.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-31-2009
Jwad00's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, Mo
Posts: 361
Icon9 Truck won't start after checking fuses and relays. Did I mess something up?

Hey guys I have a few dash lights not working and thought it was a fuse since it is the headlight switch lights, 4wd dash lights and HVAC lights so I start pulling fuses today on driver side of dash and they are fine so I procede to look under the hood and as I pulled some to look at them and could not find any burnt out I try to start the truck and leave for work and nothing. The dash lights and radio come on and all but when I turn the key nothing happens. Any suggestions on what I could have done wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2009
Jwad00's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, Mo
Posts: 361
Got it fixed
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2009
joatmon's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: SMC MD
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by Jwad00 View Post
Got it fixed
That's good news. What did you do to fix it?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2009
Jwad00's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, Mo
Posts: 361
One fuse was not in the right place lol.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2009
joatmon's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: SMC MD
Posts: 54
glad it w as a free fix
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2009
WowMike2001's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Stevenson, WA
Posts: 2,583
Quote:
Originally Posted by Jwad00 View Post
One fuse was not in the right place lol.

I did that same thing a week ago when I accidently grounded my running light power to the bumper.. doh! Swapped a fuse and put it in an unsused block - turns out my speedo, wipers, interior lights, and a few otehr items werent working.. Amazing what a little 10A fuse can do to a vehicle
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2009
Jwad00's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, Mo
Posts: 361
Quote:
Originally Posted by WowMike2001 View Post

I did that same thing a week ago when I accidently grounded my running light power to the bumper.. doh! Swapped a fuse and put it in an unsused block - turns out my speedo, wipers, interior lights, and a few otehr items werent working.. Amazing what a little 10A fuse can do to a vehicle
Hahaha thats for sure! I felt like an idiot but I was also relived that it didn't cost me more money! Lol
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Incorrect jump start. Truck won't start now. Pilot General Technical & Electrical 3 10-27-2013 08:07 AM
Relays that won't corrode MN_RNGR General Technical & Electrical 7 12-05-2009 05:58 PM
How bad did I mess up? Mboever General Ford Ranger Discussion 4 12-09-2006 07:55 PM
Truck Won't Start After Domelight Install r0ng5 General Ford Ranger Discussion 29 12-11-2005 12:10 PM
Question about relays/fuses 5.0SVT3.0XLT 2.9L & 3.0L V6 Tech 6 06-08-2005 09:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 08:24 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.