Introductions - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Member Introductions New to Ranger-Forums.com? Please take a moment and introduce yourself.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-23-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Blanchester, Ohio
Posts: 12
Icon6 Introductions

Hello everyone. I only signed up on here to maybe figure out y my 2004 Ford Ranger Edge decided to stop working! Hehehehe..........although just a few hours ago, I found out y. As it turns out, the wiring harness that goes from the relay box to the fuel pump somehow got a short in it.........still haven't found that.........but, my baby is running again, thanks to some new wiring, a fuse, and a toggle switch. Yeah, i know, but it is only temporary until I can find the spot where the short is and fix that.
Anyway.....I been looking around this forum and I like it and the discussions.....so I am staying. I will try and post some pics of me baby and me. I love my truck! OH.....the pic that I have as my profile pic is my other baby......Kayla. She isn't that little anymore.........she's soon to be 20 on the 29..........but in my heart, she's still dads little girl. Everyone is welcome to talk to me at any time.....just not all at once, ok.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2010
KLC's Avatar
KLC KLC is offline
RF Veteran
iTrader: (29)
 
Join Date: Nov 2007
Location: New Mexico
Posts: 13,115
Welcome!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2010
FULLSCALE's Avatar
Level III Supporter

iTrader: (12)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Clinton, Ontario
Posts: 8,181
Welcome to R-F!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2010
Nitrix's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 44
Welcome to the site
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2010
Machine090767's Avatar
RF Veteran
 
Join Date: May 2006
Location: Minnesota
Posts: 6,410
welcome to R-F, Paul!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-24-2010
btm757's Avatar
Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2009
Location: Norfolk / Chesapeake, VA
Posts: 3,980
Welcome to RF
Reply With Quote
  #7  
Old 07-24-2010
Bs03fx4's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Omaha, El Paso
Posts: 121
welcome
Reply With Quote
  #8  
Old 07-26-2010
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Aspers, Pa.
Posts: 4
Hello from Pa

I bought my 96 Ranger from my father who did not put but 36,000 miles on it. I have had it a year now and there is 56,000 on it. My father lived in Northern Pa where there is always snow and the undercarriage is rusted a little, but other than that it is in decent shape. I joined the forum to see if anyone had experience the problem I'm currently having. The check engine light is on and it has thrown two codes. One is lean in bank one and the other is lean in bank two. Been looking for any vacuum leaks, but haven't found any as yet. I cleaned the throddle body out as it was gummed up and have added fuel injector cleaner twice now. Since doing that, it seems to idle better at stop lights, but if I go to back up after being ran a while it stalls. Have looked for intake leaks, so far nothing. I'm really quite stumped. If anyone has any ideas or suggestions I'm all ears.

Lizard1963
Reply With Quote
  #9  
Old 07-26-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Blanchester, Ohio
Posts: 12
Lizard1963
You might try the coil pack.....I have heard that it sometimes causes the rough idle stuff....maybe not the stalling........is it four cylinder or six pack? Also, check the owners manual. May have a section on trouble shooting. I will bet that it is the simplest thing....but finding it isn't simple. lol Keep asking in the forums too....someone will know more.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2010
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Aspers, Pa.
Posts: 4
Thanks for the information. Appreciate all the suggestions I can get.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-01-2010
Jwad00's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, Mo
Posts: 361
Howdy! Welcome to R-F!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 08-01-2010
Rangerguy's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: California
Posts: 1,120
Welcome!
Reply With Quote
  #13  
Old 06-01-2011
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Blanchester, Ohio
Posts: 12
Hello, just thought that I would do an update at to what was really wrong with my truck when I first discovered this forum. Was not wires shorting. I had had an accident involving a guard rail. Well, apparently, my fuel shut off switch.....did not work as it should have. Later on.....after all repairs and stuff.....the dumb thing shorted out and melted down. That was the reason for the lose of power to the fuel pump! WOW!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:03 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.