replaced DPFE but still throwing code - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-14-2011
b25_ken's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Orlando, Florida
Posts: 32
replaced DPFE but still throwing code

i just replaced the DPFE sensor and will replace my upstream o2 sensor if i can ever get it loose.. but i reset the computer after replacing the DPFE and shortly after starting to drive it i got the same P1401 code... i am not sure what to do at this point.. any help would be awesome..
Reply With Quote
  #2  
Old 04-14-2011
b25_ken's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Orlando, Florida
Posts: 32
Am i the only one who's had this problem?????
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2013
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: san luis obispo
Posts: 20
hey i had the same issue. I replaced the dpfe and its still that code. I noticed Ihave moisture int the lines and I am a bit worried about that. did you ever resolve this?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2013
b25_ken's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Orlando, Florida
Posts: 32
I never did get it resolved I'm still getting the code but since it runs fine I haven't worried about it. I've been told I should replace the lines since I replaced the sensor because there might be the moisture there but since it runs fine I just haven't done it.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-12-2013
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: san luis obispo
Posts: 20
ok I just took my truck in this morning to the mechanic, not what i wanted to do but i need to get it smogged asap. I'll post the results. i hope its a vacuum leak
Reply With Quote
  #6  
Old 02-15-2013
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: san luis obispo
Posts: 20
alright ....400 dollars later....i had a bunch of ----ed up electrical problems.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replaced Ball Joins/Steering Control Arm, but problem still exists? timwolf1 General Ford Ranger Discussion 11 02-08-2012 01:01 AM
what is going on getting a code for parts i replaced after i replaced another part 894banger General Ford Ranger Discussion 4 05-11-2011 09:45 PM
Replaced DPFE, but it's still bucking! RentonRanger General Ford Ranger Discussion 14 01-02-2009 11:18 AM
truck throwing a code p1506 ringer4x4 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 2 06-27-2008 07:56 AM
Throwing a Code...HELP!! BigRed911 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 9 04-03-2007 11:01 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 09:56 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.