Stalls on hills,dies,starts but won't run??? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines Discussions and Topics specific to the Lima 4 cylinder engines

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-06-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: western, n.c.
Posts: 5
Stalls on hills,dies,starts but won't run???

Hey I just signed up and need help! I have a 95 ranger 2wh. dr. with a 2.3 engine. About a week ago it stalled out pulling a long steep hill. It started up ran rough for a short distance then did it again. I was able to get it home.Yesterday I backed it out of the garage seemed fine but died and wouldn't start back up. I can hear the fuel pump come on. Today I cleaned the MAF, put in fuel additive, and replaced a dirty air filter. It started and idled fine. I drove about eight miles and it stalled and died on the same hill at the same place on the way home. It will start but won't run. The only code showing was P0301(misfire) and no check engine light has come on. It is sitting on the shoulder, ANY IDEAS ???
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2010
zabeard's Avatar
who?
iTrader: (8)
 
Join Date: Nov 2004
Location: IN
Posts: 26,045
that is a misfire on cylinder one, have you pulled the plug on cylinder 1?

also when is the last time you changed the fuel filter??
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: western, n.c.
Posts: 5
No I didn't. I didn't think it was fire since it did the same thing before and then was able to start it and drive it. I will check it when I go back to it. It has been about 40k since I changed the fuel filter. Any other ideas since I don't have it home?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2010
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: white oak tx
Posts: 237
there is a sensor where if it gets tilted it wont run or it will do wat your saying
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: western, n.c.
Posts: 5
What sensor would that be?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2010
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: white oak tx
Posts: 237
good q on mine it got broke and it was by the distubiter it had 4blue wires coming out of it
but that might not be the cause it could actully be a dirty distributer cap
Reply With Quote
  #7  
Old 03-06-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: western, n.c.
Posts: 5
hmmmuh
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 E350 stalls while idling... this truck NEVER stalls. Ever..??? FMD General Ford Discussion 1 10-31-2016 02:53 AM
Starts but dies if I don't give it throttle until it has warmed up Fumey SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 5 10-10-2014 05:06 PM
1995 2.3 starts but won't run racepaul SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 2 12-26-2013 06:44 PM
94 starts and runs about 5 mins but dies Jfranklin SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 1 10-03-2013 11:59 PM
2.3 ranger starts but won't idle maint4mountains Member Introductions 3 03-08-2010 08:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:43 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.