question after bodylift - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


1" & 3" Body Lifts General discussion of body lifts for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-11-2010
2008xl's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Winnipeg
Posts: 67
question after bodylift

i did my bodylift/wheels/tires, acouple weeks ago, ill take some pics but have been working too much, anyways now for the most part i have to start my truck in neutral, anyone els have this problem?
also i wasnt sure where to post this.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2010
RippinFX4's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: North Vancouver BC
Posts: 19
I'm assuming you have auto. I may be corrected on this but check to make sure the cable for your auto transmission isnt pulled tight anywhere and its "free" all along the cable. Good luck! hope that makes sense
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2010
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
need more info. we can't guess what transmission you've got...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2010
2008xl's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Winnipeg
Posts: 67
yeah sorry, i was just thinking of how i didnt post what kinda transmission i have, yes it is a auto.the gear selector cable(not sure what it is called) is pulled cause when im in drive it shows that im in neutral.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2010
dbp02's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pittsburgh
Posts: 147
There's a neutral safety switch on the side of the tranny that the cable snaps onto. Get a light and watch it move as someone cycles through PRNDL...you should probably see the problem...make sure it's plugged in too lol.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-20-2010
NATEFX407's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kawartha Lakes, ON
Posts: 459
I did my bodylift like a month ago and couldn't get the gear selector cable unclipped from the firewall. I gave up in fear of breaking it and just kept a close eye on it while I lifted. The gear shifter was just slightly off but no problems until last night when my truck wouldn't start until it was in neutral. I guess I'm going to have to try again to pull it off the firewall. The plug thing that holds it onto the firewall looks different than the one in the bodylift instructions. Does anybody know how to get it off? Do I just pry really hard, or should I try and access it from the back, under the dash? '07 4.0L FX4 with a 5r55e.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-20-2010
whisky's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lincoln,Nebraska
Posts: 265
If you pry on it, it will come out its just pressed in but on mine even with it out its still tight but at least the gear selector is in the right spot.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-20-2010
NATEFX407's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kawartha Lakes, ON
Posts: 459
Ok, thanks man.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-20-2010
NATEFX407's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kawartha Lakes, ON
Posts: 459
Pried it out with a prybar, it seemed to loosen the cable a bit, it shifts now like it did before the bodylift. To the OP, if you're still around, did you solve your problem?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-20-2010
2008xl's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Winnipeg
Posts: 67
yeah i solved the problem, but crappy thing is today, i dont really know how to explain it, but the clip by the tranny for the shift cable broke so now i cant put my truck in park unless i go under the truck, so ill need to get that fixed asap.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-20-2010
NATEFX407's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kawartha Lakes, ON
Posts: 459
Wow that sucks. Is that because the cable was too tight or another reason?
Reply With Quote
  #12  
Old 03-20-2010
2008xl's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Winnipeg
Posts: 67
no idea, im guessing that, but to me the cable wasnt all that tight, it could just be bad luck, i got home after work, and go to put my truck in park, and it would just stay in reverse.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-29-2010
2008xl's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Winnipeg
Posts: 67
well got the new cable today, i hope tomorrow i can get it put in, then ill go get a wash and take some pics, because i havent taken any yet.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual trans 2nd gear after bodylift? absledder 1" & 3" Body Lifts 4 07-14-2014 12:41 PM
Truck steers harder after 3" Bodylift? Novak48 General Ford Ranger Discussion 11 01-24-2011 09:54 PM
Bodylift question? newschoolpickup Suspension Tech 4 04-17-2009 01:39 AM
bodylift question sullys_ranger General Ford Ranger Discussion 10 01-08-2009 01:19 PM
Lifting rear bumper after bodylift texasbullseye89 Suspension Tech 10 05-18-2006 11:27 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 09:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.