new truck new probs...lol - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.3L & 2.5L I4 Tech General discussion of 2.3L and 2.5L I4 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-04-2010
hozII's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2008
Location: athens, Al
Posts: 2,245
new truck new probs...lol

installed a new/used cluster that has a tach on it......everything seems to be working properly but the old cluster temp never went above 1/4..this newer cluster says it overheating and when i turn the heat on it goes back down but only a lil and still reading hot....when i pop the hood the motor doesnt seem that hot like its overheating and the oil and coolant is full, when the door is ajar the check gas cap light comes on which is prob just a different thing and tach seems to readin a lil low........truck is a 2.3 manual with 245/70/16 and has 342 gears....any help or links to this would be greatly appreciated. I just dont wanna go dumpin a whole bunch of unnessasary money in it.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2010
RangerNDog's Avatar
Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Harrisonburg, VA
Posts: 1,958
Quote:
Originally Posted by hozII View Post
installed a new/used cluster that has a tach on it......everything seems to be working properly but the old cluster temp never went above 1/4..this newer cluster says it overheating and when i turn the heat on it goes back down but only a lil and still reading hot....when i pop the hood the motor doesnt seem that hot like its overheating and the oil and coolant is full, when the door is ajar the check gas cap light comes on which is prob just a different thing and tach seems to readin a lil low........truck is a 2.3 manual with 245/70/16 and has 342 gears....any help or links to this would be greatly appreciated. I just dont wanna go dumpin a whole bunch of unnessasary money in it.
You put the cluster in the truck you got from Sonic (can't remember what the rest of his s/n is) right? IIRC its a 95 and when you put a new cluster in it it causes it to read hot. There is something in the temp section of the 95 clusters that are different.

They say in this thread that you have to swap the temp gauge into the new cluster.
https://www.ranger-forums.com/f40/ex...usters-103378/
Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2010
hozII's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2008
Location: athens, Al
Posts: 2,245
Quote:
Originally Posted by RangerNDog View Post
You put the cluster in the truck you got from Sonic (can't remember what the rest of his s/n is) right? IIRC its a 95 and when you put a new cluster in it it causes it to read hot. There is something in the temp section of the 95 clusters that are different.

They say in this thread that you have to swap the temp gauge into the new cluster.
https://www.ranger-forums.com/f40/ex...usters-103378/
the cluster i have is outta another ranger not an expo from i understand and yes i did get from sonic04edge and he got it from brandon redrocket
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2010
Toreador4x4's Avatar
Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Livonia, MI
Posts: 3,958
you need a 95-97 cluster in order for it to work, i think the cluster needs to be a 4 cyl cluster as well
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2010
hozII's Avatar
Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Sep 2008
Location: athens, Al
Posts: 2,245
well i put the old cluster back in and said the hell with it!! LOL!! anyways got her cleaned up good inside and out today (no pics...YET) got the A/C fixed yesterday, used compressor, new accumlator/drier, new orfice filter, and the good freon and a new drive belt..shes blowin ice!!! next is gettin the radiator rotted out and bathed, new upper and lower hoses, and sounds like prob a new tensioner and redo all vacume lines..lol. Then i'll get the motor mounts and tranny mount, and also go ahead and do the tranny fluid, motor with some lucas, rear end, and the tre's and bj's......other than that shes got 286k on her and purrin like a kitten
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The FOX 5.WOAH. LOL.56k Well go to a friends house LOL. FordGuy302 Snapshots 31 04-10-2009 08:53 AM
94 3.0 manual tranny probs jgartner Drivetrain Tech 11 10-15-2007 09:14 PM
any body else have probs rangerjon01 Drivetrain Tech 16 08-04-2005 10:04 PM
? anyone have wararenty probs with 31's 2004edge General Ford Ranger Discussion 26 02-14-2005 10:28 PM
Tire size probs southafrican Wheels & Tires Semi-Tech 10 01-25-2005 11:46 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.