3.0L Problems - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-13-2007
Ranger Jeff's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: Calgary,Canada
Posts: 2
3.0L Problems

Hey There, Im at my wits end and looking for some help. My 93 Ranger 3.0L stalls. But its very Spurratic. Somedays itll drive all day and run smooth as silk, other days I cant get a city block without it cutting out. Itll do it at high rpms or at idle, doesnt matter. it will start right back up. It doesnt stumble or shoot my tack all over the place when it des cut out it just drops to 0. I have tried plugs n wires, coil pack, distributer, distributer cap and rotor, battery, fuel pump and filter, air filter, no vaccum leaks, just recently cleaned the throttle body and fuel injectors. Im not sure where to go next, thinking the MAF sensor but Im just grasping at straws. There is no check engine light so no codes that i know of to go off of. Has anyone had this problem? or heard of it? any help is greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-13-2007
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elizabeth City, NC
Posts: 767
Do you have a lot of keys on your key ring?

IGNITION SWITCH. Try banging and jiggling that thing while you are driving. Heck, take the cover off so you can really get at it. If it's bad, you should be able to recreate the problem sitting still.

I also recall a poster recently had his PCM Power Diode loosely installed. His would cut off at random too till he found that. I admit, I have no idea if your year even has that diode tho'. His was in the underhood junction box, by the PCM fuse or relay, I can't recall exactly.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2007
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Raleigh, NC
Posts: 248
does your oil gauge flick on and off?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2007
Ranger Jeff's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: Calgary,Canada
Posts: 2
3.0l

The oil light hasnt come on and off yet and the gauge is normal, Ill give the ignition a shot though. Ill keep ya posted. Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2007
The_Edge's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Spanaway
Posts: 9
Icon11 intake leaks

if its got the plastic intake , check the manifold gaskets, had a similar issue on my daugnters 97 4.0, on gasket was gone. you can check it by running the truck and spraying some carb spray or wd near the gasket areas to test , rpm will rise if it is leaking any. That will cause it to die. Just an idea.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch problems or Motor problems? Or both? JGod General Ford Ranger Discussion 3 02-08-2014 07:35 AM
Clutch problems...possibly?!?!? Help?? ZetaOmegaRanger 2.9L & 3.0L V6 Tech 2 01-04-2008 02:47 AM
Door dinger mod... now problems with blinkers? Zero General Technical & Electrical 4 09-28-2004 11:35 AM
Amp problems Skyjacker_44 Audio & Video Tech 3 08-31-2004 09:52 AM
Driver's side seat belt problems... 98blackranger Interior Semi-Tech 6 06-24-2004 02:07 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:54 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.