Big problem after new plugs and wires need help asap - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-24-2007
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Location: nashville tn
Posts: 13
Big problem after new plugs and wires need help asap

Well today i put a new set of plugs and wires in my pickup. When i was done i started the truck it idles fine but has a small miss and big decrease in power. I put my foot in it and the truck almost died. The truck smells very and i mean very rich. Ive done plugs a wires a million times in my life and ive checked the boots and everything over. I am pretty sure that i have the wires in the right order on the rotor if anyone has a diagram could you please send it to me just so i can double check. I tried to compare it to my dads ranger but it has coil packs and my 94 still has the old fashioned rotor distributor. If anyone knows or has a clue what the problem is please let me know.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2007
captain bigs's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Niceville, Florida
Posts: 76
i changed the plugs and wires on my truck, and one day it started shaking real bad on idle and real bad during driving, also smelled real rich, couldnt figure out what was wrong, nothing looked bad, and when i brought it to the shop, apparently the wire was sittin on the manifold and had melted from me drivin for a while like that, and when the guy pulled the wires off, one of the wires fell apart... dunno if that helps at all but i thought id let you kno
Reply With Quote
  #3  
Old 06-27-2007
jtslmn720's Avatar
RF Veteran
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent State, Kent Ohio
Posts: 7,367
^^ill have to watch out for that when i throw my new wires on... thanks

as far as your problem goes double check the wire locations, the plug closest to the cab should have the wire in the clip closest to the cab on the corrisponding side and so on...

Last edited by jtslmn720; 06-27-2007 at 06:28 AM.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark Plugs Wires & Spark Plugs vancouverisland 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 8 07-26-2017 12:28 AM
Rough idle after plugs, wires and coil pack. dozer02 General Technical & Electrical 3 11-02-2013 07:20 PM
Plugs/Wires (wires bad) ROSCO 4.0L OHV & SOHC V6 Tech 8 11-02-2011 12:01 PM
2.5 L Ranger running rough after plugs and wires! IBleedBlue331 General Technical & Electrical 8 11-30-2010 06:53 PM
PDQ!! Seafoam question......new plugs before, or new plugs after??? Fx4wannabe01 General Technical & Electrical 9 05-22-2007 11:55 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:06 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.