Code 77 WOT - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-27-2009
RedRanger91XLT's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Woodbridge, VA
Posts: 316
Code 77 WOT

I keep getting the code 77 in my EEC-IV for an "Operator error during Dynamic Response Test/Wide Open Throttle not sensed". For some reason the computer is not sensing the throttle "goose" that I give it when I accessing the computer for codes. Any ideas on remedies/theories?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2009
Johnbaum13's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 2,343
Throttle position sensor? Or try it again, being sure to push the pedal all the way to the floor, and hold it for just a second this time? Or, check the throttle cable for slack, and maybe do the zip tie throttle cable mod.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2009
RedRanger91XLT's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Woodbridge, VA
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by Johnbaum13 View Post
Throttle position sensor? Or try it again, being sure to push the pedal all the way to the floor, and hold it for just a second this time? Or, check the throttle cable for slack, and maybe do the zip tie throttle cable mod.
Not sure what the zip tie throttle cable mod is.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2009
Johnbaum13's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 2,343
Quote:
Originally Posted by RedRanger91XLT View Post
Not sure what the zip tie throttle cable mod is.
Linky to a thread with other linkys.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2009
RedRanger91XLT's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Woodbridge, VA
Posts: 316
I went to check for slack in my pedal. It is REALLY loose. I will try the zip-tie mod and see if it solves the problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-27-2009
RedRanger91XLT's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: Woodbridge, VA
Posts: 316
Did not solve the problem. In fact, it gave me a code 12 "RPM at idle out of range/high" along with the original. So... anyone else?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Location AC Cutout WOT Relay ? 92 Ranger mdmike52 General Technical & Electrical 8 06-13-2008 12:28 AM
Battery Light Flashes at WOT WholesaleMN.com General Ford Ranger Discussion 15 01-14-2007 01:56 PM
AC Cuts Off @ WOT or 55mph... Trevelyn1015 2.9L & 3.0L V6 Tech 30 12-15-2005 01:37 PM
Defeating A/C cutoff at WOT? Wowak General Technical & Electrical 19 06-20-2005 07:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 09:30 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.