crazy problem with starting my truck!!! need help big time. - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-29-2009
dixie789456's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: bayamon, pr
Posts: 73
crazy problem with starting my truck!!! need help big time.

well i went to start my 06' ranger today and when i turned the key all the dash lights went crazy as did the rest of the electrical system. i thought it was the battery, but the batt has a full charge. we even tried a new optima batt but no go. tried a jump box but it just made a loud clack clack clak sound from the starter like it had a low batt. all the wiring is good as far as i can tell. anyone else run across this? i had to take it in to the dealer....... which i hate to do, but i'm stumped and have on ride to get a new starter and relay. it runs fine when roll started with the clutch. oh and i found out the warranty expired 3 DAYS ago!!! and the truck only has 20,000 miles on it.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2009
edgeman4.0's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2008
Location: All Over
Posts: 1,475
while someone is in the cab turrning the key, whack the starter with a hammer a few times. if it starts when you whack it, replace the starter. if not, check your solenoid and all its connections. then check your connections on the starter.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2009
Member
 
Join Date: May 2005
Location: .
Posts: 87
bad ground?

when I installed my neons i forgot to tighten down one ground screw and everything was crazy, one headlight was on high the other was barely on, if i turned the windshield wipers on the rpm needle would jump, it was nuts. the truck would drive but it wasn't pretty
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2009
xXcecinestpasXx86's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Frisco, CO
Posts: 80
Hey whats your exhaust set up dixie? lovin' that picture
Reply With Quote
  #5  
Old 05-05-2009
xXcecinestpasXx86's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Frisco, CO
Posts: 80
Your not under warranty with only 20,000 on a 06'?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2009
pace51's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: on da puter
Posts: 711
Quote:
Originally Posted by xXcecinestpasXx86 View Post
Your not under warranty with only 20,000 on a 06'?

Ran out three days a go he bought it early in the year.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting issue temp light & gauge going crazy BFC84 DOHC - 2.3L Duratec / Mazda L Engines 1 11-05-2013 02:06 PM
My big truck project (big pics) BigMan Project Logs 38 05-29-2008 09:13 PM
ABS still acting up... need big time help Alon General Technical & Electrical 15 01-20-2008 01:00 AM
Starting Problem Need help asap Shadowviper SOHC - 2.3L & 2.5L Lima Engines 8 11-16-2005 03:02 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.