I'm Lovin this... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


2.9L & 3.0L V6 Tech General discussion of 2.9L and 3.0L V6 Ford Ranger engines.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-12-2012
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearl River, LA
Posts: 92
I'm Lovin this...

Been fightin this terrible idle (2000 Ranger) for over a year, drove it 20K miles to work over that time frame. No stone unturned, no joy. It kicked my @$$ again today, big time. Here goes.

I replaced the lights and wiring on my 5' X 8' utility trailer. Even got some side markers, $20.00 at Harbor Freight, whole wiring set up. So, I pull the Ranger to the trailer and hook up the completely rewired lighting system. 4 hours later after testing everything under the sun 20 times, removing bulbs, cutting wires, looking for shorts....etc... Just about the time I'm ready to take a mall to the whole set up, I asked my wife to move the Ford and hook up to the Avalanche. Hopefully I don't damange anything with this faulty wiring problem I'm having...right ?

Hook up the Chevy, every thing works perfectly. I look over at the Ford like I could rip it apart with my bare hands... I'm thinking death by fire.

Now... perhaps some research is in order. Maybe the electrical system is causing the engine problems I am expereincing with engine roughness. Very strange indeed. I've changed darn near everything in the engine, for certain, checked everything twice or five time or ten times.

In a couple of weeks, I'm gonna start testing electrical circuits. the trailer blinkers were working opposite (timing) than the truck, when the lights were on and my wife pushed the brakes, the light went out on the trailer. Something is amiss.

The Saga continues.

And how was your day?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2012
pcollins's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Walworth, NY
Posts: 493
I'm assuming the avalanche wiring is factory. Who wired up the trailer harness in the ranger? Did you buy it used?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2013
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearl River, LA
Posts: 92
I just thought I would update this thread. No problem with the Ranger wiring. Guess What ? I have a tilt trailer that I locked down so it won't tilt. I moved the ground connection to the part of the trailer (after) the tilt connection and.... the lights are fine.

What got me was that when I hooked up the trailer to the Avalanche, the lights worked fine. I must have been standing on the trailer at the time which made a better ground connection. Oh well go figure.

The Ranger is still on my $hit list anyway. Runs like crap.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yeatzee's DWB ranger got some lovin (picture/video content) yeatzee Snapshots 22 02-18-2013 11:34 PM
Christmas suprise, 80% done, lovin it so far! optikal illushun Audio & Video Tech 6 01-02-2009 11:16 PM
Super cheap XM radio from Delphi -- Lovin' it! n3elz Audio & Video Tech 27 01-24-2006 09:34 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 05:10 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.