Conversion almost done need help!! - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


8-Cylinder Tech If you are one of the few with a V8 engine in your Ranger, or if you dream of a Ranger with a V8 engine, this is the sub-forum for you.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-07-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: longview washington
Posts: 12
Conversion almost done need help!!

Just about finished with my conversion just have the hard part to figure out( not the best with engine stuff). i put a 78 c4 and 302 in my 90 ranger. i am down to getting it running tuning it and making sure i rebuilt the tranny right. this is what its doing so far. i can crank it pump the gas pedal couple times and it will fire up then seems like it runs for 10sec or so then dies even if i try to keep pumping the gas to keep it running. seems like it stops getting gas or spark? any sugestions on what i should try?
second problem... i havent hooked up the shifter all the way because i need to do some fabricating with it but trucks in park and i start it up and seems like its still trying to lung forward. is that bad torque converter? like i said i rebuilt the c4 but the torque converter is original. never had tools to check it.
any help would be nice. thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2010
evilclown312's Avatar
Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Logan ohio
Posts: 2,772
Im guessing its carb'd? Are you sure its not flooding out?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: longview washington
Posts: 12
ya its carbed. not sure why it would be flooding im using the original engine mounted fuel pump.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2010
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: longview washington
Posts: 12
so i checked the fuel pressure its 6.5 so seems good. i took the carb apart it looks fine. still confused
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2010
nitro's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: West Blocton,Al.
Posts: 50
Sounds like a timing issue I've run across try advancing the timing (turn clockwise) also what firing order are you using?
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
almost(ALMOST) too good of a deal to pass up haha darangerdanger General Ford Ranger Discussion 17 08-25-2010 02:29 PM
Almost done pics...almost...new paint! wvcat Snapshots 38 06-18-2009 06:13 AM
almost done with sas. ryanrebel125 Suspension Tech 132 01-24-2006 02:48 PM
Attention Leo, Box is almost done! Mnemonic Audio & Video Tech 25 12-20-2004 10:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:42 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.