Damn remote wire!! Help Please....... - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Audio & Video Tech General discussion of audio and video for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-26-2006
pushdeck's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 217
Damn remote wire!! Help Please.......

So I've spent a large amount of time wiring up a new amp and sub set up on my sisters explorer (xmas present) and everthing is done, but the remote wire is no working, I had it on the wrong wire (illumination) so switched to the yeallow and black ingnition 12v wire and it still isn't working. Its a new amp and I even tested it on my setup and it works.

Anyone got an idea as to why the remote wire is still not working or had the same prob?

Thanks for the input in advance.......


FIXED NOW< THANKS

Last edited by pushdeck; 12-26-2006 at 03:13 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2006
Marcaronio's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Location: Spring Hill, FL
Posts: 560
First, jump 12v constant over to the remote input at the amp and make sure the amp works. If the amp works use a multimeter to test if the head unit is producing 12v to the remote wire while the ignition is on. If there is no 12v then the head unit is not producing a remote signal. In this case you could tap into the wire that tells your head unit to turn on and connect that to the remote wire.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-26-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
there is a setting in most aftermarket radios that turn the subs on and off....acts like a switch for the remote wire...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-26-2006
RockysFord's Avatar
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Columbus Ohio
Posts: 2,782
Reply With Quote
  #5  
Old 12-26-2006
pushdeck's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 217
Got it fixed, just so tired that I forgot I had had the person helping me take the fuse outta the power wire so I could disconnect it and lay it down without having sparks fly. So it the remote wire works now on the yellow and black wire like it by all means should. Thanks for the help though.

Put in 2 10 infinity reference, sealed box, and sony xplod 1600w amp, sounds pretty good, nothing crazy though.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-26-2006
lifted97ranger's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Charlestown, IN
Posts: 1
you should really put it back on the blue wire on the radio's wiring harness....that is really were the remote wire should be.....that is what the blue wire is designed for....with it on that wire you can controll the amp power from settings inside the radio...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-26-2006
pushdeck's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 217
I messed with it for a sec and using the bass on the radio I could turn it up and down, I used the high level input, not rca's and its a stocky radio too. But if I go back in there I'll have to swap it anyway........
Reply With Quote
  #8  
Old 12-26-2006
bamaboy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: ALabama
Posts: 531
Quote:
Originally Posted by lifted97ranger
you should really put it back on the blue wire on the radio's wiring harness....that is really were the remote wire should be.....that is what the blue wire is designed for....with it on that wire you can controll the amp power from settings inside the radio...
huh? that wire wont turn a amp off from settings in the HU, "IF" your HU has sub cutoff the HU will just mute the sub out RCA's, and remote wire cant add or take away bass or anything of the such, it just ouputs 12v+ when you turn the HU on and its going to always ouput that, ive never see one to turn remote wire off
Reply With Quote
  #9  
Old 12-27-2006
Marcaronio's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Location: Spring Hill, FL
Posts: 560
^^^true

also he has a stock radio. unless your car has an amp external to the stock radio i wouldn't think it would have a remote wire (blue wire)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-12-2007
bryce-man's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: beach cities,CA
Posts: 154
i just hooked it to one of the + wires on another speaker at the radio harnes.. worked fine for me!
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wiring a switch onto my Remote Wire newfrank Audio & Video Tech 13 07-27-2011 09:18 AM
Remote wire to factory HU smash_lizard Audio & Video Tech 29 10-05-2010 03:45 PM
HELP WITH REMOTE STARTER WIRE? beachbumfl General Technical & Electrical 4 06-22-2009 09:33 PM
Remote control wire FordRangerXLT Audio & Video Tech 7 11-02-2007 11:49 AM
remote wire for two amps and a eq birdie2000 Audio & Video Tech 10 04-22-2005 06:19 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:25 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.