4WD not working properly - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-22-2011
jaysinpa's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Brighton, PA
Posts: 648
4WD not working properly

I have a 2008 XLT 4x4 that the 4wd works intermittently. It will go for weeks without working, then bam! It will engage. When I say itís not working I mean that when I turn the switch to 4HI thereís nothing. No clicking, no light on the dash. Nothing. Same with 4LO. Then, like I said, out of the blue it will engage properly like nothing was ever wrong. Has anyone else run into this problem? If so, what was your solution?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2011
98liftedranger's Avatar
RF Veteran
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2008
Location: California
Posts: 12,538
Do you have a warranty?

Are you sure its not engaging or is the light on the dash just not working? That could be a sensor issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2011
seed60's Avatar
RF Veteran
iTrader: (15)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,584
Sounds like your shift motor is crapping out or the switch itself. Had a similar problem in my Expo.

Not sure if the 4x4 lights will blink or what if the motor is going out.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2011
jaysinpa's Avatar
Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Brighton, PA
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by 98liftedranger View Post
Do you have a warranty?

Are you sure its not engaging or is the light on the dash just not working? That could be a sensor issue.
Need to check if drivetrain is still under warranty. But, yeah. I'm positive that it's not engaging.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brakes not working properly Dynodad Suspension Tech 1 10-20-2010 05:26 PM
Replaced Gauge Cluster, new tach not working properly Vince near Seattle Interior Semi-Tech 1 10-31-2009 09:53 PM
power windows not working properly.... Chattanoogan General Technical & Electrical 3 10-31-2009 09:50 PM
iTrader function not working properly, or am I just a noob? Fx4wannabe01 Ranger-Forums Office 12 06-05-2009 01:58 PM
AC not working properly Vulcan Power General Technical & Electrical 4 07-09-2008 01:30 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:37 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.