Tranny symptoms? - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Drivetrain Tech General discussion of drivetrain for the Ford Ranger.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-01-2007
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Pensacola, FL
Posts: 647
Tranny symptoms?

Alright, I was getting on my truck one day full throttle and a car pulled infront of me so I let off. I got in the other lane and got maybe 3/4 throttle now and my power just dies, but my rpm's stay at about 2,500. Then it slowly but steadil goes up to 3,500 before I let off, still no power to wheels. It vibrated real fast and was loud. I coast for about an 1/8th of a mile and then push lightly on the pedal and everything was fine after that. Anybody had this experience? Also, I'll be going slow up to 55 and my tranny never shifts so it stays at about 3,500 rpms until I push the OD button then click it back on. 2005 Edge 3.0 5 spd auto
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2007
Quiefinator's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Michigan
Posts: 20
my trucks have done this but only at 93 MPH, is it possible you were going that fast????

if not i would talk to some of the super techies about a governer/rev limiter problem


thats my best guess, but if i where you, just stay off the stupid pedal and you should be fine
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2007
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 1,027
haha sounds like a govenor..but it shouldnt be doing that..how many miles? change the fluid sounds like it may be low ..
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2007
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Pensacola, FL
Posts: 647
No, I wasn't going 90, it was more like 40. The truck is a 2005 with only 19,700 miles and fluids have been changed in the past month. And I do try to stay off the pedal but sometimes if I'm in a hurry to get somewhere it seems like everyone wants to get infront of me and go 5 under the speed limit in the fast lane, so I go around.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2007
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 1,027
check the fluids make sure there up..
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
symptoms of bad 02 sensor? STUPIDHEAD11 General Ford Ranger Discussion 16 12-13-2010 05:37 PM
Symptoms of bad axle bearings? Jeremy102579 Drivetrain Tech 7 03-06-2009 12:00 AM
OSS/VSS on O3 4x4 4.L signs/symptoms of failure Kikaida 01 Drivetrain Tech 4 02-15-2009 09:45 PM
Symptoms of a bad clutch master cyl?? Fx4wannabe01 Drivetrain Tech 5 03-21-2008 12:41 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 06:46 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.