question for 06+ ranger owners - Ranger-Forums - The Ultimate Ford Ranger Resource


Exterior Semi-Tech General discussion of exterior for the Ford Ranger.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-07-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
question for 06+ ranger owners

Remember the thread I had about emblem overlays? well the reason I installed them was b/c my factory emblems had some how separated the clear coat from the paint causing this:

Name:  8b63b10a.jpg
Views: 2
Size:  110.7 KB

Name:  9bd790aa.jpg
Views: 2
Size:  101.9 KB

see how its faded and has that gross stuff there, that was on it before I added overlays...

I went to the dealer today b/c I needed an oil change, I talked to one of the guys in the parts dept. asked him if there had been any others coming in reporting the emblems doing this, he said that the trucks have been doing this, anyways I got 2 brand new decals installed under warranty, just giving some of you a heads up...

they replaced the one up front, gotta go back to get the rear fixed...

Name:  8c793ab8.jpg
Views: 2
Size:  88.7 KB

QUESTION: have you emblems done this???
Reply With Quote
  #2  
Old 08-07-2008
SparkYZ's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Granada Hills, CA
Posts: 679
Yes, mine have done that. In the same exact spot, and just as big as yours.

I had to wait two weeks to get my emblem, it took the dealer forever to get it.

I've seen a few new F350's with the same problem too.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
yeah, they need to go back to the old style, mine on my 93 never did this...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-07-2008
SparkYZ's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Granada Hills, CA
Posts: 679
I'm kinda a fan of the larger emblems. I dont care, it was fixed under warranty
Reply With Quote
  #5  
Old 08-07-2008
DSFD506's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Anderson, SC
Posts: 702
Knock on wood mine hasn't had this problem yet
Reply With Quote
  #6  
Old 08-07-2008
goliath553's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Posts: 218
Nothing yet, but my trucks not really that old.

Great you were able to get new ones though.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-08-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
yeah i ANYONE is ever in central Alabama and you need help go to Ben Atkinson its the best Ford Dealership around, they are about 15min. off of I-85
Reply With Quote
  #8  
Old 08-08-2008
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
u get your new emblem yet? i got mine for like $22. I would have just replaced it imo.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-08-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
they ordered them and installed them for free :-D
Reply With Quote
  #10  
Old 08-09-2008
Fx4wannabe01's Avatar
RF Veteran
iTrader: (23)
 
Join Date: May 2005
Location: Boring, Oregon
Posts: 21,721
nice!
Reply With Quote
  #11  
Old 08-09-2008
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Winnipeg
Posts: 34
happened to me, but it was VERY small compared to yours, replaced no problem.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-12-2008
titanbball2345's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toledo, Ohio
Posts: 309
I have this same problem on mine. I noticed it after washing my truck about a month ago. I will probably take it to the dealer tomorow to see if they can get replaced under warranty. I know from the dealer they are $50. Only my front one though is having that problem. (Crosses fingers)
Reply With Quote
  #13  
Old 08-12-2008
08XLT4x4's Avatar
Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2008
Location: bomba shack
Posts: 3,257
thats cool the put that under warranty for you! I woulda thought that would go under the same category as the seats wearing out (which mine already are!) or some other trivial thing they wont fix under warranty.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-12-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
yeah, I went to another dealer about something and they told me it was normal wear and tear, but the other dealer ordered me brand new door panels (grab handles were peeling)...
Reply With Quote
  #15  
Old 08-12-2008
DSFD506's Avatar
Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Anderson, SC
Posts: 702
Well went to wash the truck yesterday and noticed my front one has started doing the same thing. 07SPORT, my drivers side door handle did the exact same thing.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-13-2008
06sport2WD's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Phoenix. AZ
Posts: 106
Sorry I see this thread has been dead for a few weeks, but... mine are doing that too. Has anyone taken them apart and put something else in and sealed it back up? I only ask because I did that when I had my Lightning ( I took the front emblem apart and put in the SVT symbol ) and it looked pretty good.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-13-2008
07rangersport's Avatar
Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Maple Ridge CANADA
Posts: 800
My emblems haven't done that, but my grab handles are peeling and my seats are worn out.
Reply With Quote
  #18  
Old 09-13-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
Quote:
Originally Posted by 06sport2WD View Post
Sorry I see this thread has been dead for a few weeks, but... mine are doing that too. Has anyone taken them apart and put something else in and sealed it back up? I only ask because I did that when I had my Lightning ( I took the front emblem apart and put in the SVT symbol ) and it looked pretty good.
Well the new 06 up are ONE piece emblems there just a piece of aluminum painted and clear coated, so that wouldn't work...however, you could dip them in acetone and make them all chrome...
Reply With Quote
  #19  
Old 09-13-2008
06sport2WD's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Phoenix. AZ
Posts: 106
That's an idea....
Reply With Quote
  #20  
Old 09-13-2008
GrafixGuy's Avatar
RF Veteran
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montgomery, AL
Posts: 8,703
let me know how it goes, I almost did it myself... look for pics of it on www.F150Online.com
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question for BFG Mud Terrain owners richyrich General Technical & Electrical 7 10-21-2008 08:51 AM
do ranger owners have camaraderie? the random ranger connection Bhavesh General Ford Ranger Discussion 12 02-03-2007 09:17 PM
WAAG owners unite for a question! fx4me Exterior Semi-Tech 15 11-01-2006 02:44 AM
fabtech owners, i got a question a311fanam Suspension Tech 17 07-29-2006 11:33 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 10:09 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.